Υλικά
Αν θέλετε να τσιμπήσετε κάτι εύκολο, γρήγορο, νόστιμο αλλά ταυτόχρονα και υγιεινό, η παραδοσιακή ιταλική μπρουσκέτα είναι το ιδανικό σνακ ή και ορεκτικό. Οι Ιταλοί έχουν δυο βασικά μυστικά για τις μπρουσκέτες τους. Το πρώτο είναι το ψωμί που χρησιμοποιούν. Όχι όποιο και όποιο και σίγουρα όχι γαλλική μπαγκέτα, που είναι το πιο δημοφιλές, ειδικά εδώ στην Ελλάδα. Ένα πολύσπορο καρβέλι είναι το τέλειο, ιδανικά με πολλές τρύπες στη μέση, που θα «ρουφήξουν» το πέστο. Το δεύτερο μυστικό είναι η σάλτσα πέστο, που στη Νάπολι, απ’ όπου και κατάγεται η συνταγή, γίνεται όχι από βασιλικό αλλά από ρόκα που είναι πιο δυνατή και έντονη στον ουρανίσκο. Υλικά για 2-4 άτομα Για τις μπρουσκέτες 4 φέτες από πολύσπορο καρβέλι 240 γραμμάρια μοτσαρέλα κομμένη σε φέτες 1 ντομάτα ψιλοκομμένη κομμένη σε φέτες 4 κουταλιές σούπας σάλτσα πέστο από ρόκα Υλικά για το πέστο 100 γρ. ρόκα 100 γρ. ελαιόλαδο 75 γρ. τριμμένη παρμεζάνα 30 γρ. κουκουνάρι 1 μικρή σκελίδα σκόρδο Αλάτι και πιπέρι Εκτέλεση για το πέστο ρόκας: Βάζουμε όλα τα υλικά στο μίξερ εκτός από το ελαιόλαδο και τα χτυπάμε πολύ καλά και σε υψηλές ταχύτητες ώστε να ομογενοποιηθούν ομοιόμορφα. Προσθέτουμε μια κουταλιά παγωμένο νερό. Ολοκληρώνουμε το πέστο προσθέτοντας λίγο λίγο το ελαιόλαδο και συνεχίζοντας το χτύπημα. Στο τέλος ρίχνουμε όσο αλάτι και πιπέρι θέλουμε. Εκτέλεση για τις μπρουσκέτες: Σε ένα ξύλο κοπής απλώνετε τις φέτες από το πολύσπορο καρβέλι. Με μια σπάτουλα απλώνετε το πέστο ρόκας σε κάθε μπρουσκέτα, προσθέστε από μια φέτα τυρί μοτσαρέλα και μια φέτα ντομάτα. Σερβίρετε αμέσως.