Υλικά
- 1 συσκευασία φύλλο για πίτα
- 5 μπούτια κοτόπουλου (βραστά ή ψητά) ψιλοκομμένα
- 1 μικρή συσκευασία μανιτάρια
- 1 μικρή συσκευασία μοτσαρέλα
- 200 γρ. κρέμα γάλακτος
- 200 γρ. τυρί τριμμένο
- 1/4 φλ. τσαγιού κρασί
- 4 κ. σ. ελαιόλαδο
- 1 αβγό
- Αλάτι, πιπέρι
- Λίγο σουσάμι (προαιρετικά)
Εκτέλεση
- Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και σοτάρετε το κοτόπουλο με τα μανιτάρια. Σβήστε με το κρασί, αλατοπιπερώστε και ανακατέψτε.
- Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήστε το μείγμα να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
- Λαδώστε ελαφρώς ένα ταψί και απλώστε τα 5 φύλλα πίτας από τη συσκευασία, ρίχνοντας λίγο λάδι ενδιάμεσα.
- Προσθέστε στο κοτόπουλο τα τυριά και ανακατέψτε καλά.
- Αδειάστε το μείγμα στο ταψί και απλώστε ομοιόμορφα.
- Περιχύστε με την κρέμα γάλακτος και καλύψτε με τα υπόλοιπα φύλλα, ρίχνοντας ενδιάμεσα και πάλι λάδι.
- Αλείψτε με το χτυπημένο αβγό όλη την επιφάνεια της πίτας, ρίξτε το σουσάμι και λίγο νερό, χαράξτε και ψήστε στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά.