Υλικά

  • 1 συσκευασία φύλλο για πίτα
  • 5 μπούτια κοτόπουλου (βραστά ή ψητά) ψιλοκομμένα
  • 1 μικρή συσκευασία μανιτάρια
  • 1 μικρή συσκευασία μοτσαρέλα
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 200 γρ. τυρί τριμμένο
  • 1/4 φλ. τσαγιού κρασί
  • 4 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 1 αβγό
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Λίγο σουσάμι (προαιρετικά)

Εκτέλεση

  1. Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και σοτάρετε το κοτόπουλο με τα μανιτάρια. Σβήστε με το κρασί, αλατοπιπερώστε και ανακατέψτε.
  2. Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήστε το μείγμα να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
  3. Λαδώστε ελαφρώς ένα ταψί και απλώστε τα 5 φύλλα πίτας από τη συσκευασία, ρίχνοντας λίγο λάδι ενδιάμεσα.
  4. Προσθέστε στο κοτόπουλο τα τυριά και ανακατέψτε καλά.
  5. Αδειάστε το μείγμα στο ταψί και απλώστε ομοιόμορφα.
  6. Περιχύστε με την κρέμα γάλακτος και καλύψτε με τα υπόλοιπα φύλλα, ρίχνοντας ενδιάμεσα και πάλι λάδι.
  7. Αλείψτε με το χτυπημένο αβγό όλη την επιφάνεια της πίτας, ρίξτε το σουσάμι και λίγο νερό, χαράξτε και ψήστε στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά.