Υλικά
- 1/4 φλ. τσαγιού βούτυρο
- 2/3 φλ. τσαγιού καστανή ζάχαρη
- 3 1/2 κ. γλ. ρούμι
- 1 1/2 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
- 1/2 κ. γλ. τριμμένη κανέλα
- 3 μπανάνες κομμένες σε ροδέλες
- 1/4 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένα καρύδια
- Παγωτό βανίλια (προαιρετικά)
Εκτέλεση
- Τοποθετήστε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά και λιώστε το βούτυρο.
- Προσθέστε τη ζάχαρη, το ρούμι, το εκχύλισμα βανίλιας και την κανέλα και ανακατέψτε καλά.
- Μόλις πάρει μια βράση προσθέστε τις μπανάνες και τα καρύδια.
- Μαγειρέψτε μέχρι οι μπανάνες να ζεσταθούν αρκετά, για περίπου 1- 2 λεπτά.
- Σερβίρετε με μία μπάλα παγωτό βανίλια (προαιρετικά).