Υλικά

Ο αυστραλός σεφ, εστιάτορας και τηλεοπτική διασημότητα Curtis Stone έχει βασίσει ένα καλό μέρος της καριέρας του στις επαγγελματικές κουζίνες στις σαλάτες. Ακόμα και στα βιβλία μαγειρικής του, όπως στον μπεστ-σέλερ τσελεμεντέ «Good Food, Good Life», τις σαλάτες αποθεώνει, θεωρώντας τες πλήρη γεύματα που μπορούν να βάλουν κάτω όλα τα κρεατικά και ψαρικά αυτού του κόσμου. Ο Stone ζει στην Καλιφόρνια οικογενειακώς και οι συνταγές του έχουν επηρεαστεί, όπως αποκαλύπτει, από την τοπική κουζίνα. Αν λοιπόν η σαλάτα δεν είναι το φόρτε σας, ο Curtis έχει ένα κρυμμένο άσο στο μανίκι του. Αφού λοιπόν επιβεβαιώσει πως μπορούμε πράγματι να φτιάχνουμε από πιο νωρίς τη σαλάτα, κρατώντας τη απλώς στο ψυγείο και ρίχνοντας τη σάλτσα αμέσως πριν το σερβίρισμα, περνά κατόπιν στο «παρασύνθημα». Το δικό του μυστικό για γευστικότατα dressings είναι η μπίρα! Προτείνει μπίρες βύνης υψηλής ωρίμανσης ή σίκαλης (rye ale), λέγοντας πως η οξύτητα και το βαθύ τους άρωμα είναι ιδανικά για βινεγκρέτ. Με μπίρα στη σάλτσα φτιάχνει τις περισσότερες από τις παγκοσμίου φήμης σαλάτες του…