Υλικά
- 1 κ. γλ. σησαμέλαιο
- 4 φρέσκες σαρδέλες
- 3 κ. γλ. σάκε
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 1 1/2 κ. σ. σόγια σος
- 1 1/2 κ. σ. mirin (ιαπωνικό γλυκό κρασί ρυζιού)
- 2 κ. γλ. ψιλοκομμένο τζίντζερ
Εκτέλεση
- Ζεστάνετε το λάδι σε ένα τηγάνι σε υψηλή θερμοκρασία.
- Προσθέστε τις σαρδέλες και μαγειρέψτε τες για περίπου 3 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν.
- Μεταφέρετέ τες σε ένα πιάτο και αφήστε στην άκρη.
- Ανακατέψτε το σάκε με τα κρεμμύδια, τη σόγιας σος, το mirin και το ψιλοκομμένο τζίντζερ σε ένα μικρό μπολ μέχρι να ομογενοποιηθεί η σάλτσα.
- Περιχύστε πάνω από τις σαρδέλες και απολαύστε.