Υλικά
- 100 γραμμάρια γιαούρτι αγελαδινό
- 3 αυγά
- 250 γραμμάρια ζάχαρη
- 1 ποτήρι του κρασιού σπορέλαιο
- 400 γραμμάρια αλεύρι
- ξύσμα από 1 λεμόνι
- 2 1/2 κουταλιά του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- φέτες από 1 λεμόνι για διακόσμηση
- γαλέτα
Εκτέλεση
- Ανακατεύετε το γιαούρτι μέσα σε ένα μπολ. Προσθέτετε τα αυγά και τη ζάχαρη, το ξύσμα λεμονιού και δουλεύετε καλά όλα μαζί τα υλικά.
- Κατόπιν, ρίχνετε το λάδι μαζί με το μπέικιν, το αλεύρι και συνεχίζετε το ανακάτεμα.
- Βουτυρώνετε μια μακρόστενη φόρμα, την πασπαλίζετε με γαλέτα και ρίχνετε μέσα το μείγμα.
- Ψήνετε το γλυκό στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά.
- Στη συνέχεια, το βγάζετε από τον φούρνο και με μια οδοντογλυφίδα, ανοίγετε τρυπούλες σε όλη την επιφάνεια του γλυκού. Το περιχύνετε με το γλάσο που φτιάξατε. Αφήνετε το γλυκό για αρκετή ώρα σε δροσερό μέρος, ώσπου να ποτίσει καλά.