Υλικά
- 1 κιλό κουνουπίδι χωρισμένο σε μπουκετάκια
- 1 κουταλιά γλυκού αλάτι
- ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
- Πλένετε το κουνουπίδι, το χωρίζετε σε μπουκετάκια και το βράζετε σε αλατισμένο νερό για 15 λεπτά και το στραγγίζετε.
- Σε ένα μπολ βάζετε το αλεύρι, προσθέτετε το βούτυρο λιωμένο χλιαρό, ανακατεύετε και προσθέτετε το γάλα και το αλάτι μέχρι να αποκτήσετε έναν χυλό.
- Ρίχνετε το ασπράδι αβγού (όταν είσαστε έτοιμοι για να τηγανίσετε).
- Ζεσταίνετε το λάδι για τηγάνισμα και με ένα καλαμάκι βουτάτε ένα ένα τα κομματάκια από το κουνουπίδι στον χυλό και τα βάζετε στο τηγάνι να τηγανιστούν.
- Θέλετε να αποκτήσουν χρυσό χρώμα.
- Στην συνέχεια τα τηγανισμένα μπουκετάκια τα τοποθετείτε σε απορροφητικό χαρτί να τραβήξουν το λάδι και τα σερβίρετε ζεστά σε πιατέλα.