Υλικά

  • 1 κιλό κουνουπίδι χωρισμένο σε μπουκετάκια
  • 1 κουταλιά γλυκού αλάτι
  • ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

  1. Πλένετε το κουνουπίδι, το χωρίζετε σε μπουκετάκια και το βράζετε σε αλατισμένο νερό για 15 λεπτά και το στραγγίζετε.
  2. Σε ένα μπολ βάζετε το αλεύρι, προσθέτετε το βούτυρο λιωμένο χλιαρό, ανακατεύετε και προσθέτετε το γάλα και το αλάτι μέχρι να αποκτήσετε έναν χυλό.
  3. Ρίχνετε το ασπράδι αβγού (όταν είσαστε έτοιμοι για να τηγανίσετε).
  4. Ζεσταίνετε το λάδι για τηγάνισμα και με ένα καλαμάκι βουτάτε ένα ένα τα κομματάκια από το κουνουπίδι στον χυλό και τα βάζετε στο τηγάνι να τηγανιστούν.
  5. Θέλετε να αποκτήσουν χρυσό χρώμα.
  6. Στην συνέχεια τα τηγανισμένα μπουκετάκια τα τοποθετείτε σε απορροφητικό χαρτί να τραβήξουν το λάδι και τα σερβίρετε ζεστά σε πιατέλα.