Υλικά

  • 1 φύλλο σφολιάτας κομμένο στη μέση
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 5 ή 6 μανιτάρια ψιλοκομμένα
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού μαϊντανό  ψιλοκομμένο
  • πιπέρι
  • αλάτι
  • 1 χούφτα πολύχρωμες πιπεριές μικρές ψιλοκομμένες (κόκκινη, πορτοκαλί, κίτρινη)
  • 1/4 φλιτζάνι τριμμένο τυρί μοτσαρέλα
  • 1/4 φλιτζάνι τριμμένο τυρί παρμεζάνα
  • 1 φύλλο σφολιάτας
  • μαργαρίνη λιωμένη

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Στη συνέχεια κόβετε το φύλλο σφολιάτας στη μέση, κατά μήκος.
  2. Λιώστε τη μαργαρίνη και αλείψτε τα φύλλα σφολιάτας. Στη συνέχεια τρυπήστε τη σφολιάτα με ένα πιρούνι.
  3. Κόβετε τα μανιτάρια σε λεπτές φέτες και τα ρίχνετε σε ένα τηγάνι, μαγειρεύετε σε δυνατή εστία για 5 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν.
  4. Έπειτα χαμηλώνετε την εστία, αφήνετε να βγάλουν τα υγρά τους και προσθέτετε την πάπρικα, τον μαϊντανό ψιλοκομμένο, αλάτι και πιπέρι.
  5. Απλώστε ομοιόμορφα τα μανιτάρια και στα δυο φύλλα σφολιάτας, πασπαλίστε με την τριμμένη μοτσαρέλα, την παρμεζάνα τριμμένη και τέλος προσθέστε τις πολύχρωμες πιπεριές χοντροκομμένες.
  6. Απλώνετε ένα φύλλο λαδόκολλας σε ένα μεγάλο ταψί και βάζετε την τάρτα στο μεσαίο ράφι του φούρνου για 20 λεπτά ή μέχρι να πάρει χρώμα.