Υλικά
- 1 φύλλο σφολιάτας κομμένο στη μέση
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- 5 ή 6 μανιτάρια ψιλοκομμένα
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού μαϊντανό ψιλοκομμένο
- πιπέρι
- αλάτι
- 1 χούφτα πολύχρωμες πιπεριές μικρές ψιλοκομμένες (κόκκινη, πορτοκαλί, κίτρινη)
- 1/4 φλιτζάνι τριμμένο τυρί μοτσαρέλα
- 1/4 φλιτζάνι τριμμένο τυρί παρμεζάνα
- 1 φύλλο σφολιάτας
- μαργαρίνη λιωμένη
Εκτέλεση
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Στη συνέχεια κόβετε το φύλλο σφολιάτας στη μέση, κατά μήκος.
- Λιώστε τη μαργαρίνη και αλείψτε τα φύλλα σφολιάτας. Στη συνέχεια τρυπήστε τη σφολιάτα με ένα πιρούνι.
- Κόβετε τα μανιτάρια σε λεπτές φέτες και τα ρίχνετε σε ένα τηγάνι, μαγειρεύετε σε δυνατή εστία για 5 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν.
- Έπειτα χαμηλώνετε την εστία, αφήνετε να βγάλουν τα υγρά τους και προσθέτετε την πάπρικα, τον μαϊντανό ψιλοκομμένο, αλάτι και πιπέρι.
- Απλώστε ομοιόμορφα τα μανιτάρια και στα δυο φύλλα σφολιάτας, πασπαλίστε με την τριμμένη μοτσαρέλα, την παρμεζάνα τριμμένη και τέλος προσθέστε τις πολύχρωμες πιπεριές χοντροκομμένες.
- Απλώνετε ένα φύλλο λαδόκολλας σε ένα μεγάλο ταψί και βάζετε την τάρτα στο μεσαίο ράφι του φούρνου για 20 λεπτά ή μέχρι να πάρει χρώμα.