Υλικά
- 1 κιλό σπανάκι πλατύφυλλο
- 500 γρ. μανιτάρια λευκά κομμένα στα 2 ή στα 4 αν είναι μεγάλα
- ½ κιλό ρεβύθια
- ½ λεμόνι
- αλατι
- πιπέρι
- 1 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Μουλιάζετε τα ρεβύθια σε νερό για 8 ώρες.
- Στραγγίζετε και ξεπλένετε καλά.
- Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζετε τα ρεβύθια για 45 περίπου.
- Προσθέτετε το λάδι και αλατοπίπερο και συνεχίζετε το βράσιμο για άλλα 20 λεπτά προσθέτοντας τα μανιτάρια.
- Ζεματίζετε το σπανάκι και στρώνετε ολόκληρα τα φύλλα του σε μια κατσαρόλα.
- Στραγγίζετε τα ρεβύθια κρατώντας το ζουμί τους και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το σπανάκι.
- Προσθέτετε το ζωμό των ρεβύθιών και τ’ αφήνετε να βράσουν για ακόμα 30 λεπτά.