Υλικά
- 200 γρ. τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
- 5 φέτες καπνιστός σολομός, κομμένες σε 3 λωρίδες
- 1 κουταλιά γιαούρτι στραγγιστό
- 1 ½ γεμάτο κουταλάκι ξύσμα λεμονιού + 1 ½ λεμόνι ο χυμός
- ψωμί φόρμας σικάλεως ή άλλο μαύρο ψωμί
- μερικά κλωναράκια άνηθου για γαρνίρισμα
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- μαύρες ελιές σε φέτες
- λίγη κάππαρη
Εκτέλεση
- Βάζετε το τυρί κρέμα με το γιαούρτι, το ξύσμα του λεμονιού και το χυμό λεμονιού σε ένα μπολ και χτυπάτε το μίγμα με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθεί. Το αλατοπιπερώνετε.
- Παίρνετε μια-μία τις φέτες του ψωμιού και μια μικρή κουπ-πατ (για μπισκότα) διαμέτρου 5 εκ. περίπου (ή ένα κρασοπότηρο) κόβετε μικρούς κύκλους ψωμιού.
- Βάζετε πάνω στο καθένα 1 γεμάτο κουταλάκι χτυπημένο τυρί κρέμα και ύστερα από ένα κομμάτι φέτας σολομού, τυλιγμένο σε ρολό ή διπλωμένο, για να στερεώνετε καλά πάνω στο τυρί κρέμα.
- Απλώνετε τα καναπεδάκια πάνω σε πιατέλα και τα σκεπάζετε με πλαστική μεμβράνη.
- Τα κρατάτε στο ψυγείο (το πολύ για 2-3 ώρες) και τα σερβίρετε γαρνιρισμένα με κλωναράκια άνηθου, μαύρες ελιές σε φέτες και λίγη κάππαρη.