Υλικά
- 1 φλιτζ. τσαγιού τραχανάς γλυκός
- 2 ώριμες ντομάτες τριμμένες ή στο μούλτι
- 1 κουτ. σούπας γεμάτη ντοματοπελτές
- 6 φλιτζ. τσαγιού ζωμό κρέατος ή ίδια ποσότητα νερού
- ⅓ φλυτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
- 1 πρέζα ζάχαρη
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
- Βάζετε αρχικά το ζωμό σε μια κατσαρόλα μαζί με τον πελτέ, τις τριμμένες ντομάτες, το λάδι, τη ζάχαρη, το αλάτι και το πιπέρι.
- Αφήνετε να πάρουν πρώτα μια βράση και προσθέτετε τον τραχανά.
- Ανακατεύετε καλά και αφήνετε να σιγοβράσουν.
- Βράζετε για 10′- 15′ περίπου, ώσπου να χυλώσει η σούπα, ανακατεύοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα, για να μην σας κολλήσει.
- Σερβίρετε τον τραχανά ζεστό και τον συνοδεύετε με φέτα και παξιμάδια.