Υλικά

  • 1 φλιτζ. τσαγιού τραχανάς γλυκός
  • 2 ώριμες ντομάτες τριμμένες ή στο μούλτι
  • 1 κουτ. σούπας γεμάτη ντοματοπελτές
  • 6 φλιτζ. τσαγιού ζωμό κρέατος ή ίδια ποσότητα νερού
  • ⅓ φλυτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Βάζετε αρχικά το ζωμό σε μια κατσαρόλα μαζί με τον πελτέ, τις τριμμένες ντομάτες, το λάδι, τη ζάχαρη, το αλάτι και το πιπέρι.
  2. Αφήνετε να πάρουν πρώτα μια βράση και προσθέτετε τον τραχανά.
  3. Ανακατεύετε καλά και αφήνετε να σιγοβράσουν.
  4. Βράζετε για 10′- 15′ περίπου, ώσπου να χυλώσει η σούπα, ανακατεύοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα, για να μην σας κολλήσει.
  5. Σερβίρετε τον τραχανά ζεστό και τον συνοδεύετε με φέτα και παξιμάδια.