Υλικά
- 320 γρ. έτοιμο φύλλο σφολιάτας
- 6 μικρά χοιρινά λουκάνικα
- 10 φύλλα φασκόμηλου, ψιλοκομμένα
- 2 κ. σ. σάλτσα μήλου
- Αλεύρι, για το πασπάλισμα
- 1 αυγό, χτυπημένο
Εκτέλεση
- Βγάλτε το κρέας του λουκάνικου από τη μεμβράνη σε ένα μπολ και, στη συνέχεια, ανακατέψτε το φασκόμηλο, τη σάλτσα μήλου και μια πρέζα αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι. Αφήστε το στην άκρη.
- Ξετυλίξτε τη ζύμη και απλώστε σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια. Σχηματίστε το λουκάνικο σε κορμό στο κέντρο της ζύμης. Το λουκάνικο θα πρέπει να έχει πάχος 4- 5 εκατοστά και να φτάνει και στα δύο άκρα της ζύμης.
- Αλείψτε με το αυγό τις μακρύτερες άκρες της ζύμης και, στη συνέχεια, διπλώστε προσεκτικά τη μία πλευρά προς την άλλη, ώστε το λουκάνικο να περιβάλλεται και να έχετε ένα χείλος ζύμης στη μία πλευρά.
- Κόψτε την περίσσεια ζύμη και, στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας ένα πολύ κοφτερό μαχαίρι κόψτε σε 6- 8 κομμάτια. Αλείψτε με το αυγό.
- Ζεστάνετε το air fryer στους 200 και ψήστε τα λουκανικοπιτάκια για 20- 30 λεπτά μέχρι να ψηθεί και να χρυσίσει η ζύμη.