Υλικά
- 2 μεγάλα ή 4 μικρά φιλέτα σολομού, κομμένα σε μεγάλα κομμάτια
- 750 γρ. πατάτες, κομμένες σε φέτες
- 1 κεφάλι μπρόκολο, σε μπουκετάκια
- 200 ml κρέμα γάλακτος
- 2 κ. σ. μουστάρδα
- Μια χούφτα τριμμένη παρμεζάνα
Εκτέλεση
- Βράστε τις πατάτες και το μπρόκολο μέχρι να μαλακώσουν, αλλά όχι να λιώνουν.
- Ζεστάνετε το φούρνο σε μέτρια θερμοκρασία.
- Σουρώστε τις πατάτες και το μπρόκολο και τοποθετήστε σε ένα πυρέξ.
- Ανακατέψτε την κρέμα γάλακτος και τη μουστάρδα με λίγο αλάτι και πιπέρι.
- Τοποθετήστε τον σολομό ανάμεσα στις πατάτες και το μπρόκολο και, στη συνέχεια, περιχύστε με κουτάλι το μείγμα της κρέμας γάλακτος φροντίζοντας να καλυφθεί το μεγαλύτερο μέρος του μπρόκολου με τη σάλτσα.
- Πασπαλίστε με το τυρί και ψήστε στο γκριλ για 5 λεπτά μέχρι η σάλτσα να φουσκώσει, οι άκρες των πατατών να πάρουν χρώμα και ο σολομός να ψηθεί.