Υλικά
- 1/2 κιλό φάβα
- 2 μέτρια ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- αλάτι
- πιπέρι
- ελαιόλαδο
- 1 λεμόνι
Εκτέλεση
- Ξεπλένετε τη φάβα και τη βάζετε μέσα σε κατσαρόλα. Ρίχνετε νερό 4 δάχτυλα πάνω από την φάβα.
- Τη βράζετε σε σιγανή φωτιά και μόλις αρχίσει και αφρίζει μαζεύετε τον αφρό και τον πετάτε με τη βοήθεια μιας κουτάλας.
- Έχετε ψιλοκόψει τα κρεμμύδια και τα προσθέτετε μέσα στη φάβα.
- Χαμηλώνετε την φωτιά και την αφήνετε να σιγοβράζει μέχρι να δοκιμάσετε να έχει μαγειρευτεί.
- Μόλις βράσει και λίγο πριν την κατεβάσετε από το μάτι της κουζίνας ρίχνετε αλάτι και πιπέρι.
- Σερβίρετε στο πιάτο και ρίχνετε από πάνω λάδι, ψιλοκομμένο ωμό και ξερό κρεμμύδι, λεμόνι ή ελιές.