Υλικά
- 120 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 60 γρ. πεκάν
- 40 γρ. ζάχαρη
- 1/2 κ.γ. αλάτι
- 1/2 κ.γ. κανέλα
- 113 γρ. φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο, μαλακωμένο
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 C. Λαδώνετε ελαφρά ένα μικρό ταψάκι.
- Ανακατέψτε τα υλικά για την βάση. Πατήστε επάνω στο ταψάκι και στις πλευρές γύρω-γύρω.
- Τρυπήστε με ένα πιρούνι. Ψήστε την βάση για 10 έως 15 λεπτά, μέχρι να ροδίσει ελαφρώς.
- Αφαιρέστε από το φούρνο. Μειώστε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 160° C.
- Ανακατεύετε το τυρί κρέμα, την καστανή ζάχαρη, τη βανίλια, το αλάτι, και το άρωμα σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να μαλακώσει, ξύνοντας τον πυθμένα και τις πλευρές του μπολ.
- Προσθέστε τα αβγά, ένα κάθε φορά, ξύνοντας το μπολ μεταξύ των προσθηκών.
- Ανακατέψτε τη σάλτσα καραμέλας και κρέμα γάλακτος. Βάλτε τη γέμιση στη βάση και ψήνετε για 40 λεπτά.
- Μειώστε τη θερμοκρασία στους 150° C και ψήνετε 15 λεπτά περισσότερο, μέχρις ότου ροδίσουν οι άκρες.
- Κλείστε το φούρνο και αφήστε το κέικ να κρυώσει στο μισάνοιχτο φούρνο για 1 ώρα.
- Αφαιρέστε το κέικ από το φούρνο και αφήστε κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου για 1 ώρα.
- Το βάζετε στο ψυγείο για 8 ώρες (ή νύχτα) πριν από το σερβίρισμα.