Υλικά
- 180 γρ. αλεύρι
- 125 γρ. σοκολάτα κοµµένη σε κοµµατάκια
- 125 γρ. φυστικοβούτυρο
- ½ κουταλάκι µαγειρική σόδα
- 1/8 κουταλάκι αλάτι
- 125 γρ. βούτυρο σε θερµοκρασία δωµατίου
- 100 γρ. ζάχαρη
- 1 φακελάκι βανίλια
- 1 µεγάλο αβγό
Εκτέλεση
- Προθερµαίνετε αρχικά το φούρνο στους 190°C και βάζετε λαδόκολλα σε µια λαµαρίνα φούρνου.
- Σε ένα µπολ βάζετε το αλεύρι µε τη σόδα και το αλάτι. Στο µίξερ χτυπάτε το βούτυρο µε τη ζάχαρη µέχρι να αφρατέψει καλά.
- Στη συνέχεια, βάζετε το φυστικοβούτυρο, το αβγό και τη βανίλια. Χαμηλώνετε την ταχύτητα του µίξερ και προσθέτετε το µίγµα αλευριού.
- Στη συνέχεια, βάζετε τη σοκολάτα και ανακατεύετε µε µία σπάτουλα.
- Πλάθετε µπαλίτσες µε τη ζύµη και τις βάζετε στη λαµαρίνα σε απόσταση 5 εκ. µεταξύ τους.
- Ψήνετε 10-12 λεπτά µέχρι να ροδίσουν και αφήνετε να κρυώσουν.