Υλικά

  • 180 γρ. αλεύρι
  • 125 γρ. σοκολάτα κοµµένη σε κοµµατάκια
  • 125 γρ. φυστικοβούτυρο
  • ½ κουταλάκι µαγειρική σόδα
  • 1/8 κουταλάκι αλάτι
  • 125 γρ. βούτυρο σε θερµοκρασία δωµατίου
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 1 φακελάκι βανίλια
  • 1 µεγάλο αβγό

Εκτέλεση

  1. Προθερµαίνετε αρχικά το φούρνο στους 190°C και βάζετε λαδόκολλα σε µια λαµαρίνα φούρνου.
  2. Σε ένα µπολ βάζετε το αλεύρι µε τη σόδα και το αλάτι. Στο µίξερ χτυπάτε το βούτυρο µε τη ζάχαρη µέχρι να αφρατέψει καλά.
  3. Στη συνέχεια, βάζετε το φυστικοβούτυρο, το αβγό και τη βανίλια. Χαμηλώνετε την ταχύτητα του µίξερ και προσθέτετε το µίγµα αλευριού.
  4. Στη συνέχεια, βάζετε τη σοκολάτα και ανακατεύετε µε µία σπάτουλα.
  5. Πλάθετε µπαλίτσες µε τη ζύµη και τις βάζετε στη λαµαρίνα σε απόσταση 5 εκ. µεταξύ τους.
  6. Ψήνετε 10-12 λεπτά µέχρι να ροδίσουν και αφήνετε να κρυώσουν.