Υλικά
- 1 ¾ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη άχνη
- ¾ φλιτζανιού ινδοκάρυδο τριμμένο
- 1 πρέζα αλάτι
- 4 αβγά, χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια
- 1 φλιτζάνι γάλα
- 1 φλιτζάνι γάλα καρύδας
- 50 γρ. βούτυρο ανάλατο, λιωμένο
- βούτυρο για το τηγάνι
Εκτέλεση
- Ρίχνετε αρχικά σε ένα μπολ το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη ζάχαρη, το ινδοκάρυδο, αλάτι και ανακατεύετε να ομογενοποιηθούν.
- Σε δεύτερο μπολ ανακατεύετε τους κρόκους των αβγών με το γάλα και το γάλα καρύδας.
- Τα προσθέτετε στο μπολ με τα άλευρα, μαζί με το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύετε καλά.
- Χτυπάτε τα ασπράδια σε μαρέγκα και στη συνέχεια, τα ενσωματώνετε στο μίγμα που ετοίμασατε.
- Ζεσταίνετε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και το αλείφετε με λίγο βούτυρο.
- Με 1 βαθιά κουτάλα ρίχνετε λίγο-λίγο από το μίγμα στο τηγάνι, σχηματίζοντας pancakes.
- Μην ρίξετε πολλές κουταλιές μαζί, γιατί θα κολλήσουν μεταξύ τους.
- Ψήνετε τα pancakes για 2 λεπτά από κάθε πλευρά, τα μεταφέρετε σε πιατέλα και τα διατηρείτε ζεστά μέχρι την ώρα του σερβιρίσματος.