Υλικά
- 200 γρ. αμύγδαλα και κουκουνάρι
- 180 γρ. αλευρι
- 4/5 φλ. βούτυρο
- 1 1/5 φλ. ζάχαρη
- 2/5 φλ. κακάο
- 2 κουταλάκια βανίλια
- 2 κουταλάκια καφές εσπρέσο
- 3 αβγά
- 1 κουταλάκι λικέρ (kahlua)
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 175 °C.
- Βάζετε τα αμύγδαλα και το κουκουνάρι σε ένα τηγάνι μέχρι να ροδίσουν.
- Λιώνετε το βούτυρο, απομακρύνετε από τη φωτια και προσθέτετε τη ζάχαρη, τη βανίλια, το κακάο και τον εσπρέσο.
- Ανακατεύετε και προσθέτετε τα αβγά και το αλεύρι μαζί με τα αμύγδαλα και το κουκουνάρι.
- Τέλος προσθέτετε και το λικέρ.
- Τοποθετείτε το μίγμα σε ένα καλά βουτυρωμένο ταψάκι.
- Ψήνετε το κάτω μέρος του φούρνου για 25 λεπτά.
- Το κέικ θα πρέπει να είναι υγρό και κολλώδες στη μέση όταν θα βγει από τον φούρνο.
- Αφήνετε για μια 1 ώρα έξω από το φούρνο.
- Το σερβίρετε ζεστό ή το αφήνετε όλο το βράδυ στο ψυγείο και το σερβίρετε κρύο με παγωτό.