Υλικά
- 500 γρ. φύλλο χωριάτικο
- ½ φλιτζ. ελαιόλαδο για τα φύλλα και το ταψί
- 3 κιλά κολοκυθάκια
- 500 γρ. φέτα θρυμματισμένη
- 5 αβγά χτυπημένα
- 3 κουτ. σούπας τραχανά
- ½ φλιτζ. γάλα πλήρες
- ½ φλιτζ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Τρίβετε τα κολοκυθάκια στον τρίφτη, τα αλατίζετε και τα αφήνετε σε σουρωτήρι για 2 ώρες τουλάχιστον, να στραγγίσουν.
- Τα στίβετε όσο μπορείτε με τα χέρια σας και τα αφήνετε σε απορροφητικό χαρτί να τραβήξει τα υγρά του.
- Αναμειγνύετε σε ένα μπολ τα κολοκύθια, το τυρί, τον τραχανά, το μαϊντανό, λίγο ελαιόλαδο αλάτι και πιπέρι.
- Χτυπάτε τα αβγά με το γάλα και τα ρίχνετε στο μπολ και ανακατεύετε.
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C.
- Στρώνετε τα μισά φύλλα λαδωμένα ένα ένα σε επίσης λαδωμένο ταψί σταυρωτά, με τις άκρες να εξέχουν και απλώνετε τη γέμιση γυρίζοντας τις άκρες των φύλλων προς τα μέσα.
- Καλύπτετε την πίτα με τα υπόλοιπα φύλλα λαδωμένα και αυτά κόβοντας όσα περισσεύουν.
- Χαράζετε την πίτα, την αλείφετε με ελαιόλαδο και την ψήνετε για 1 ώρα περίπου.