Υλικά
- 4 φιλέτα κοτόπουλου
- 1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο
- 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
- 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι
- 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 κουταλάκι του γλυκού σκόρδο πολτοποιημένο
- ½ φλιτζάνι λευκό κρασί
- 1/3 φλιτζανιού ζωμό κοτόπουλου
- 2 φλιτζάνια κόκκινα σταφύλια
Εκτέλεση
- Ζεσταίνετε λίγο ελαιόλαδο και το βούτυρο σε ένα μέτριο τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
- Πασπαλίστε το κοτόπουλο με αλάτι και πιπέρι και τα ρίχνετε στο τηγάνι, ζεσταίνετε για 4-5 λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι να ροδίσουν.
- Αφαιρέστε το κοτόπουλο απ΄ το τηγάνι και αφήνετε στην άκρη. Ρίχνετε το κρεμμύδι και το σκόρδο ψιλοκομμένο μέχρι να το κρεμμύδι να μαλακώσει.
- Προσθέστε το αλεύρι μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα. Προσεκτικά ρίξτε το κρασί και το ζωμό, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να γίνει λείο.
- Βάζετε πίσω το κοτόπουλο στο τηγάνι, αφήνετε να πάρει μια βράση για περίπου 15 λεπτά με κλειστό καπάκι. Αφαιρέστε το καπάκι, προσθέστε τα σταφύλια και μαγειρέψτε για 5 λεπτά ακόμη.