Υλικά
- 1 χταπόδι
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 2 φύλλα δάφνης
- πιπέρι
- 2 κουταλιές της σούπας λάδι
- 1 ποτήρι κρασί ροζέ ή λευκό
Εκτέλεση
- Κόβουμε το χταπόδι σε μικρότερα κομμάτια. Ρίχνουμε το κρασί και αφήνουμε για μισή ώρα στην κατσαρόλα, σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να μαλακώσει.
- Σε ένα φύλλο αλουμινόχαρτο ρίχνουμε λάδι, τη δάφνη, το σκόρδο και το πιπέρι και βάζουμε το χταπόδι.
- Τυλίγουμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 45 λεπτά.
- Αφού ψηθεί το σερβίρουμε με φύλλα μαρουλιού και ρίγανη ή με πατάτες φούρνου.