Υλικά

  • 1 χταπόδι
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 2 φύλλα δάφνης
  • πιπέρι
  • 2 κουταλιές της σούπας λάδι
  • 1 ποτήρι κρασί ροζέ ή λευκό

Εκτέλεση

  1. Κόβουμε το χταπόδι σε μικρότερα κομμάτια. Ρίχνουμε το κρασί και αφήνουμε για μισή ώρα στην κατσαρόλα, σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να μαλακώσει.
  2. Σε ένα φύλλο αλουμινόχαρτο ρίχνουμε λάδι, τη δάφνη, το σκόρδο και το πιπέρι και βάζουμε το χταπόδι.
  3. Τυλίγουμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 45 λεπτά.
  4. Αφού ψηθεί το σερβίρουμε με φύλλα μαρουλιού και ρίγανη ή με πατάτες φούρνου.