Οι παρασκευές στις οποίες πρωταγωνιστεί η καρύδα, είτε αυτούσια είτε το γάλα της είτε το λάδι της, είναι πραγματικά αναρίθμητες. Από τους περισσότερους λατρεύεται για τη γεύση της και τη μοναδική μυρωδιά της. Έχει πολλά και καλά λιπαρά, όπως και υψηλή περιεκτικότητα βιταμινών D, Β12 και ασβεστίου. Αξίζει να σημειωθεί και η απουσία λακτόζης στα προϊόντα γαλακτοκομικής φύσης που προέρχονται από την καρύδα, κάτι ιδιαίτερα σημαντικό για τα άτομα με δυσανεξίες ή σοβαρές αλλεργίες. Εξάλλου, η υποαλλεργική φύση της είναι ο λόγος που συναντάμε πολύ συχνά την καρύδα σε καλλυντικά προϊόντα.

Υλικά (12 τεμάχια)

  • 60 γρ. τρίμμα καρύδας
  • 3 ασπράδια αβγού
  • 12 μικρά κομμάτια μαύρης σοκολάτας
  • 2 κ.γ. μέλι

Εκτέλεση

  • Βήμα 1: Πλάθουμε με τα χέρια μας την καρύδα, το μέλι και τα ασπράδια σε μπαλάκια.
  • Βήμα 2: Στο κέντρο κάθε μικρής μπάλας, τοποθετούμε ένα κομμάτι μαύρη σοκολάτα.
  • Βήμα 3: Σχηματίζουμε περίπου 12 μπαλάκια, στα 16 με 17 γραμ. το καθένα.
  • Βήμα 4: Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, για 7-10’ στους 190οC, στις αντιστάσεις. Όταν η καρύδα έχει ροδίσει από πάνω, κλείνουμε τον φούρνο και αποσύρουμε.

Διατροφική αξία ανά τεμάχιο

  • Ενέργεια: 47 kcal
  • Υδατάνθρακες: 6,9 γρ.
  • Πρωτεΐνη: 3,3 γρ.
  • Λιπαρά: 5,5 γρ.
  • Κορεσμένα λιπαρά: 0,5 γρ.