Υλικά
- 1 φλ. τσαγιού ξηρή κινόα
- 1 κ. γλ. αλάτι
- 2 φλ. τσαγιού αγγούρια κομμένα σε κύβους
- 1/3 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένο κόκκινο κρεμμύδι
- 2 φλ. τσαγιού ντοματίνια, κομμένα στη μέση
- 2 κ. σ. ψιλοκομμένη κόκκινη πιπεριά
- 1/2 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένες ελιές Καλαμών
- 1 κ. σ. ψιλοκομμένη φρέσκια μέντα
- 1 1/2 κ. γλ. ψιλοκομμένη φρέσκια ρίγανη
- 2 κ. σ. ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
- 1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
- 2 κ. σ. ξύδι από κόκκινο κρασί
- 1 1/2 κ. γλ. αλάτι
- 1/2 φλ. τσαγιού θρυμματισμένη φέτα
Εκτέλεση
- Μαγειρέψτε την κινόα σε αλατισμένο νερό (1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι για 2 φλιτζάνια νερό) σύμφωνα με τις οδηγίες του κουτιού.
- Αφαιρέστε από τη φωτιά και ανακατέψτε με ένα πιρούνι. Για να κρυώσει γρήγορα, απλώστε τη μαγειρεμένη κινόα σε ένα ταψί.
- Ενώ η κινόα μαγειρεύεται, προετοιμάστε τα λαχανικά και τα βότανα για τη σαλάτα.
- Τοποθετήστε την κρύα κινόα, τα αγγούρια, τα κρεμμύδια, την ντομάτα, την πιπεριά, τις ελιές και τα μυρωδικά (δυόσμο, ρίγανη, μαϊντανό) σε ένα μεγάλο μπολ.
- Προσθέστε το ελαιόλαδο και ανακατέψτε απαλά.
- Πασπαλίστε με ξύδι, αλάτι και θρυμματισμένη φέτα και ανακατέψτε απαλά.
- Σερβίρετε αμέσως.