Υλικά

  • 1 φλ. τσαγιού ξηρή κινόα
  • 1 κ. γλ. αλάτι
  • 2 φλ. τσαγιού αγγούρια κομμένα σε κύβους
  • 1/3 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένο κόκκινο κρεμμύδι
  • 2 φλ. τσαγιού ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 2 κ. σ. ψιλοκομμένη κόκκινη πιπεριά
  • 1/2 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένες ελιές Καλαμών
  • 1 κ. σ. ψιλοκομμένη φρέσκια μέντα
  • 1 1/2 κ. γλ. ψιλοκομμένη φρέσκια ρίγανη
  • 2 κ. σ. ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
  • 1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 2 κ. σ. ξύδι από κόκκινο κρασί
  • 1 1/2 κ. γλ. αλάτι
  • 1/2 φλ. τσαγιού θρυμματισμένη φέτα

Εκτέλεση

  1. Μαγειρέψτε την κινόα σε αλατισμένο νερό (1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι για 2 φλιτζάνια νερό) σύμφωνα με τις οδηγίες του κουτιού.
  2. Αφαιρέστε από τη φωτιά και ανακατέψτε με ένα πιρούνι. Για να κρυώσει γρήγορα, απλώστε τη μαγειρεμένη κινόα σε ένα ταψί.
  3. Ενώ η κινόα μαγειρεύεται, προετοιμάστε τα λαχανικά και τα βότανα για τη σαλάτα.
  4. Τοποθετήστε την κρύα κινόα, τα αγγούρια, τα κρεμμύδια, την ντομάτα, την πιπεριά, τις ελιές και τα μυρωδικά (δυόσμο, ρίγανη, μαϊντανό) σε ένα μεγάλο μπολ.
  5. Προσθέστε το ελαιόλαδο και ανακατέψτε απαλά.
  6. Πασπαλίστε με ξύδι, αλάτι και θρυμματισμένη φέτα και ανακατέψτε απαλά.
  7. Σερβίρετε αμέσως.