Υλικά

  • 15 μπισκότα σάντουιτς
  • 120 γρ. τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 4 κ. σ. ανάλατο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη
  • 1 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 1/2 φλ. τσαγιού πλήρες γάλα
  • 120 γρ. μείγμα στιγμιαίας κρέμας σοκολάτας
  • 240 γρ. σαντιγί

Εκτέλεση

  1. Τοποθετήστε τα μπισκότα σε μια μεγάλη σακούλα φαγητού που κλείνει καλά, αφήνοντας ένα μικρό άνοιγμα για να φεύγει ο αέρας.
  2. Χρησιμοποιήστε έναν πλάστη για να συνθλίψετε τα μπισκότα σε ψίχουλα μεγέθους χαλικιού. Μπορείτε, επίσης, να τα θρυμματίσετε σε έναν επεξεργαστή τροφίμων.
  3. Προσθέστε το τυρί κρέμα, το βούτυρο, τη ζάχαρη άχνη και το εκχύλισμα βανίλιας σε ένα μεγάλο μπολ και χτυπήστε με το μίξερ χειρός σε μέτρια προς υψηλή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψουν, 3 έως 4 λεπτά. Αφήστε το στην άκρη.
  4. Σε ένα μεσαίο μπολ, χτυπήστε το γάλα και το μείγμα κρέμας μέχρι να ενωθούν και να πήξουν. Χρησιμοποιήστε μια λαστιχένια σπάτουλα για να ανακατέψετε τη σαντιγί.
  5. Προσθέστε το μείγμα κρέμας στο μείγμα τυριού και ανακατέψτε μέχρι να γίνει λείο και να ενωθεί πλήρως.
  6. Προσθέστε 2 κουταλιές της σούπας ψίχουλα μπισκότο στον πάτο κάθε φλιτζανιού και βάλτε από πάνω περίπου 1/4 φλιτζανιού κρέμα, γαρνίροντας με τα θρυμματισμένα μπισκότα.
  7. Επαναλάβετε για όλο το μείγμα.