Υλικά
- 4 μέτριες πατάτες
- 1 κ. σ. ελαιόλαδο, μοιρασμένο
- 1/2 κ. γλ. αλάτι, χωρισμένο, συν περισσότερο για το σερβίρισμα
- Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, ανάλατο βούτυρο, τριμμένο τσένταρ, ξινή κρέμα ή/και κρεμμυδάκια, για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς, εάν το air fryer σας απαιτεί προθέρμανση. Εάν έχει πολλαπλές ρυθμίσεις, χρησιμοποιήστε τη ρύθμιση «τηγάνισμα στον αέρα».
- Πλύνετε και τρίψτε τις πατάτες και στεγνώστε τις με μια πετσέτα.
- Τρυπήστε κάθε πατάτα γύρω- γύρω περίπου 16 φορές με ένα πιρούνι. Τρίψτε κάθε πατάτα με 3/4 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο και 1/8 κουταλάκι του γλυκού αλάτι.
- Τοποθετήστε τις πατάτες στο καλάθι του air fryer, αφήνοντας μικρή απόσταση μεταξύ τους.
- Επιστρέψτε το καλάθι στο air fryer και μαγειρέψτε στους 200 βαθμούς μέχρι οι πατάτες να μαλακώσουν με το πιρούνι και η φλούδα να ροδίσει και να γίνει τραγανή, 40 έως 50 λεπτά, γυρίζοντας κάθε πατάτα στα μισά του ψησίματος.