Υλικά
- 1 κονσέρβα τόνου σε νερό
- 1 κοτσάνι σέλινο, σε κύβους
- 3 κ. σ. μαγιονέζα
- 1 κ. γλ. κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 κ. γλ. χυμό λεμονιού
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 πρέζα μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
- Σουρώστε τον τόνο, τοποθετήστε τον σε ένα μπολ και σπάστε τον με ένα πιρούνι.
- Προσθέστε το σέλινο, τη μαγιονέζα, το κρεμμύδι, το χυμό λεμονιού, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατέψτε τα υλικά μέχρι να ενωθούν καλά.
- Δοκιμάστε και προσαρμόστε το αλάτι και το πιπέρι ανάλογα με τις προτιμήσεις σας. Καλύψτε και τοποθετήστε στο ψυγείο να κρυώσει ή χρησιμοποιήστε το άλειμμα αμέσως.
- Βάλτε την τονοσαλάτα σε φέτες ψωμιού για να φτιάξετε σάντουιτς, βάλτε την σε κράκερς για σνακ ή σερβίρετε την πάνω σε πράσινη σαλάτα για ένα υγιεινό γεύμα.