Υλικά
- 3/4 φλ. τσαγιού αλεύρι
- 1/4 φλ. τσαγιού ρυζάλευρο
- 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη
- 1/4 κ. γλ. αλάτι
- 110 γρ. ανάλατο βούτυρο, κομμένο σε κύβους
- Για την κρέμα λεμόνι: 3 μεγάλα αυγά, 1 φλ. τσαγιού ζάχαρη, 2 κ. σ. αλεύρι, 1 κ. σ. ξύσμα λεμονιού, 1/2 φλ. τσαγιού χυμό λεμονιού
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και στρώστε μια λαδόκολλα σε ένα ταψί.
- Τοποθετήστε το αλεύρι, το ρυζάλευρο, τη ζάχαρη άχνη, το αλάτι και το βούτυρο σε έναν επεξεργαστή τροφίμων και χτυπήστε μέχρι το μείγμα να γίνει σαν άμμος.
- Ρίξτε το μείγμα στο ταψί, απλώστε το και πιέστε το σταθερά στη βάση.
- Ψήστε τη βάση για 20 λεπτά, αφαιρέστε από το φούρνο και αφήστε να κρυώσει.
- Ενώ η βάση ψήνεται, βάλτε τα υλικά για την κρέμα λεμονιού σε ένα μπολ και χτυπήστε τα με σύρμα μέχρι να ενωθούν.
- Ρίξτε την κρέμα λεμόνι πάνω στη βάση και ψήστε για 20 λεπτά μέχρι να σταθεροποιηθεί η επικάλυψη.
- Αφαιρέστε από το φούρνο και αφήστε τη να κρυώσει για 1 ώρα. Τοποθετήστε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες και κόψτε σε τετράγωνα κομμάτια.
- Πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη και σερβίρετε.