Υλικά
- 700 γρ. μικρά ολόκληρα λευκά μανιτάρια ή μεγαλύτερα μανιτάρια κομμένα στη μέση
- 3 κ. σ. ελαιόλαδο
- 1 κ. γλ. αλάτι
- 1/2 κ. γλ. μαύρο πιπέρι
- 5 κλαδάκια φρέσκου θυμαριού (αντικαταστήστε με 1/2 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο θυμάρι)
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- Για τη μαρινάδα βαλσάμικου: 4 κ. σ. βαλσάμικο ξύδι, 3 κ. σ. ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
- Βάλτε τα μανιτάρια σε ένα ταψί και ανακατέψτε με το ελαιόλαδο.
- Προσθέστε αλάτι, πιπέρι, θυμάρι και σκόρδο και ανακατέψτε ξανά.
- Ψήστε 35 λεπτά, ανακατεύοντας καλά στα 20 λεπτά, ή μέχρι τα μανιτάρια να ροδίσουν και να μαλακώσουν.
- Ενώ είναι ζεστά, μεταφέρετε τα μανιτάρια σε ένα μπολ (μαζί με όλους τους χυμούς). Προσθέστε το βαλσάμικο και το ελαιόλαδο και ανακατέψτε καλά.
- Αφήστε τα μανιτάρια να κρυώσουν και μαρινάρετε για 2 ώρες (χωρίς κάλυμμα), ανακατεύοντας μία ή δύο φορές, ή για ακόμα καλύτερη γεύση, μαρινάρετε όλη τη νύχτα (σκεπασμένα στο ψυγείο μόλις κρυώσουν).
- Σερβίρετε σε θερμοκρασία δωματίου ή ελαφρώς ζεστά.