Υλικά
- 1 κιλό μύδια, καθαρισμένα
- 3 κ. σ. βούτυρο ανάλατο
- 1/2 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 3 σκελίδες σκόρδο, πολύ ψιλοκομμένες
- 1 φλ. τσαγιού λευκό ξηρό κρασί
- 2 ντομάτες, χωρίς σπόρους και σε κύβους
Εκτέλεση
- Ζεστάνετε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και λιώστε το βούτυρο.
- Προσθέστε το σκόρδο και το κρεμμύδι, ανακατεύοντας περιστασιακά μέχρι το κρεμμύδι να μαλακώσει και να αρωματιστεί -περίπου 3 λεπτά.
- Ανεβάστε τη φωτιά σε υψηλή θερμοκρασία, προσθέστε το κρασί και αφήστε το να πάρει βράση. Σιγοβράστε 2 λεπτά μέχρι να φύγει η έντονη μυρωδιά.
- Προσθέστε τις ντομάτες και τα μύδια και ανακατέψτε να καλυφθούν λίγο με τη σάλτσα.
- Σκεπάστε, χαμηλώνετε τη φωτιά σε μέτρια ένταση και μαγειρέψτε, ανακινώντας την κατσαρόλα μία ή δύο φορές.
- Τα μύδια είναι έτοιμα όταν ανοίξουν -περίπου σε 6 έως 8 λεπτά.
- Προσθέστε τον μαϊντανό και αλατοπιπερώστε. Προσέξτε με το αλάτι, καθώς τα μύδια είναι ήδη αλμυρά, γι’ αυτό δοκιμάστε πρώτα.
- Περιχύστε με ελαιόλαδο και σερβίρετε με φέτες λεμονιού στο πλάι.
- Σερβίρετε αμέσως με τραγανό ψωμί για να απολαύσετε και τη σάλτσα!