Υλικά

  • 1 κιλό μύδια, καθαρισμένα
  • 3 κ. σ. βούτυρο ανάλατο
  • 1/2 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 3 σκελίδες σκόρδο, πολύ ψιλοκομμένες
  • 1 φλ. τσαγιού λευκό ξηρό κρασί
  • 2 ντομάτες, χωρίς σπόρους και σε κύβους

Εκτέλεση

  1. Ζεστάνετε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και λιώστε το βούτυρο.
  2. Προσθέστε το σκόρδο και το κρεμμύδι, ανακατεύοντας περιστασιακά μέχρι το κρεμμύδι να μαλακώσει και να αρωματιστεί -περίπου 3 λεπτά.
  3. Ανεβάστε τη φωτιά σε υψηλή θερμοκρασία, προσθέστε το κρασί και αφήστε το να πάρει βράση. Σιγοβράστε 2 λεπτά μέχρι να φύγει η έντονη μυρωδιά.
  4. Προσθέστε τις ντομάτες και τα μύδια και ανακατέψτε να καλυφθούν λίγο με τη σάλτσα.
  5. Σκεπάστε, χαμηλώνετε τη φωτιά σε μέτρια ένταση και μαγειρέψτε, ανακινώντας την κατσαρόλα μία ή δύο φορές.
  6. Τα μύδια είναι έτοιμα όταν ανοίξουν -περίπου σε 6 έως 8 λεπτά.
  7. Προσθέστε τον μαϊντανό και αλατοπιπερώστε. Προσέξτε με το αλάτι, καθώς τα μύδια είναι ήδη αλμυρά, γι’ αυτό δοκιμάστε πρώτα.
  8. Περιχύστε με ελαιόλαδο και σερβίρετε με φέτες λεμονιού στο πλάι.
  9. Σερβίρετε αμέσως με τραγανό ψωμί για να απολαύσετε και τη σάλτσα!