Υλικά
- 700 γρ. μεγάλες γαρίδες, καθαρισμένες
- 120 γρ. φέτα
- 3 μεγάλα κρεμμυδάκια, κομμένα σε κύβους
- 4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 1 κιλό μεγάλες ώριμες ντομάτες
- 1/2 κ. γλ. τριμμένο κόκκινο πιπέρι
- 1/2 κ. γλ. αποξηραμένη ρίγανη
- 2 κ. σ. ψιλοκομμένη μέντα
- Αλάτι και πιπέρι
- Ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Βάλτε 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε τα κρεμμυδάκια και το σκόρδο, αλατοπιπερώστε και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας, μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 5 έως 8 λεπτά και αποσύρετε από τη φωτιά.
- Γεμίστε μια κατσαρόλα με νερό και αφήστε το να πάρει βράση. Προσθέστε ολόκληρες τις ντομάτες και μαγειρέψτε για περίπου 2 λεπτά, μέχρι να χαλαρώσουν οι φλούδες. Βυθίστε αμέσως τις ντομάτες σε ένα μπολ με κρύο νερό για να κρυώσουν και, στη συνέχεια, σουρώστε. Κόψτε τις ντομάτες σε χοντρές σφήνες.
- Ζεστάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Βάλτε το τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέστε τις σφήνες ντομάτας, αλατοπιπερώστε, προσθέστε πιπέρι και νιφάδες κόκκινης πιπεριάς. Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας, μέχρι το μείγμα να γίνει ζουμερό και οι ντομάτες να μαλακώσουν, περίπου 10 λεπτά. Μεταφέρετε το μείγμα σε ένα πυρέξ.
- Βάλτε τις γαρίδες σε ένα μπολ και προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο, αλατοπιπερώστε και ανακατέψτε. Τοποθετήστε τις γαρίδες πάνω από το μείγμα ντομάτας σε μία στρώση. Θρυμματίστε τη φέτα στην επιφάνεια και πασπαλίστε με ρίγανη.
- Ψήστε για 10 έως 12 λεπτά, μέχρι οι ντομάτες να φουσκώσουν και το τυρί να ροδίσει ελαφρώς. Αφαιρέστε από το φούρνο και αφήστε το σαγανάκι να ξεκουραστεί για 5 λεπτά.
- Πασπαλίστε με δυόσμο και σερβίρετε.