Υλικά
- 1 1/2 φλ. τσαγιού αλεύρι
- 1/2 φλ. τσαγιού αλεύρι ολικής αλέσεως
- 2 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
- 1/2 κ. γλ. μαγειρική σόδα
- 1 κ. γλ. κανέλα
- 1/8 κ. γλ. αλάτι
- 1/4 κ. γλ. τζίντζερ
- 2 αυγά
- 1/2 κ. γλ. βανίλια
- 1/2 φλ. τσαγιού γάλα
- 1/4 φλ. τσαγιού ηλιέλαιο
- 2/3 φλ. τσαγιού ζάχαρη
- 2 κ. σ. μέλι
- 1 φλ. τσαγιού πουρέ γλυκοπατάτας
- Φυστικοβούτυρο για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Ανακατέψτε τα ξηρά υλικά σε ένα μπολ και στη συνέχεια τα υγρά υλικά σε ένα άλλο μπολ.
- Ρίξτε τα υγρά υλικά στο μπολ με τα ξηρά και ανακατέψτε να ομοιογενοποιηθεί το μείγμα.
- Αδειάστε το μείγμα σε μία φόρμα ελαφρώς βουτυρωμένη και ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για 50 λεπτά έως 1 ώρα.
- Σερβίρετε το με φυστικοβούτυρο, προαιρετικά