Υλικά
- 1 μοσχαρίσια μπριζόλα
- Αλάτι, ανάλογα με τη γεύση
- Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, ανάλογα με τη γεύση
- 3 κ. σ. ελαιόλαδο
- 3 κ. σ. ανάλατο βούτυρο
- 3 σκελίδες σκόρδο, ξεφλουδισμένες και λιωμένες
- 2 κλωνάρια φρέσκο δεντρολίβανο
- 3 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 95 βαθμούς και αλατοπιπερώστε γενναιόδωρα τη μπριζόλα από όλες τις πλευρές.
- Μεταφέρετε τη μπριζόλα στη σχάρα και ψήστε για 45-60 λεπτά, μέχρι η εσωτερική θερμοκρασία να φτάσει περίπου 51 βαθμούς για μέτρια ψημένη ή την επιθυμητή ποιότητα.
- Ζεστάνετε το λάδι σε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά μέχρι να καπνίσει.
- Σοτάρετε τη μπριζόλα για 30 δευτερόλεπτα από τη μία πλευρά και, στη συνέχεια, γυρίστε τη. Προσθέστε το βούτυρο, το σκόρδο, το δεντρολίβανο και το θυμάρι και στριφογυρίστε στο τηγάνι. Τοποθετήστε το σκόρδο και τα μυρωδικά στην κορυφή της μπριζόλας και περιχύστε τη μπριζόλα με το βούτυρο χρησιμοποιώντας ένα μεγάλο κουτάλι για περίπου 30 δευτερόλεπτα.
- Γυρίστε την και περιχύστε την από την άλλη πλευρά για περίπου 15 δευτερόλεπτα.
- Μεταφέρετε τη μπριζόλα σε ένα ξύλο κοπής ή σε μια σχάρα για να ξεκουραστεί για περίπου 10 λεπτά.
- Κόψτε τη μπριζόλα σε 1 εκατοστού, απλώστε τις φέτες σε βεντάλια και σερβίρετε.