Υλικά
- 2 1/2 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
- 2 1/2 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
- 4 μεγάλα αυγά
- 1 1/2 φλ. τσαγιού κρυσταλλική ζάχαρη
- 1 φλ. τσαγιού λάδι
- 1 1/4 φλ. τσαγιού φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκαλιού
- Ξύσμα πορτοκαλιού από 3- 4 πορτοκάλια
- 1 κ. γλ. καθαρό εκχύλισμα βανίλιας
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και βουτυρώστε μία φόρμα για κέικ.
- Σε ένα μπολ ανακατέψτε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και αφήστε τα στην άκρη.
- Χτυπήστε τα αυγά και τη ζάχαρη στο μίξερ σε υψηλή ταχύτητα μέχρι να ομοιγενοποιηθούν, περίπου 5 λεπτά. Σε χαμηλή ταχύτητα και με το μίξερ σε λειτουργία, προσθέστε σιγά σιγά το λάδι μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Προσθέστε το χυμό πορτοκαλιού, το ξύσμα και το εκχύλισμα βανίλιας και συνεχίστε να χτυπάτε αργά. Προσθέστε το μείγμα αλευριού και χτυπήστε με το σύρμα μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Μην αναμειγνύετε υπερβολικά.
- Αδειάστε το μείγμα στη φόρμα και ψήστε για 50- 60 λεπτά μέχρι μια οδοντογλυφίδα που εισάγετε στο κέντρο του κέικ να βγαίνει καθαρή.
- Εάν η κορυφή ροδίσει γρήγορα κατά το ψήσιμο, καλύψτε το κέικ με αλουμινόχαρτο.
- Αφήστε το κέικ να κρυώσει εντελώς σε μια σχάρα και απολαύστε.