Στιγμές της φύσης που γοητεύουν αποτυπώθηκαν στις φωτογραφίες που αναδείχθηκαν στο διαγωνισμό Treasures of Nature Photography Competition, που διοργάνωσε η Society of Nature and Wildlife Photographers.

Η φωτογραφία με μία πολική αρκούδα και τα μικρά της που έκαναν τα πρώτα τους βήματα έξω από τη φωλιά χάρισε τη νίκη στην φωτογράφο Michelle Valberg από το Οντάριο του Καναδά.

Η φωτογραφία είχε τίτλο «On the Move» και τραβήχτηκε στο Wapusk National Park στην περιοχή Manitoba.

«Είναι γνωστό πως στην περιοχή φωλιάζουν οι πολικές αρκούδες και είναι πιθανό να τις δεις να βγαίνουν για πρώτη φορά με τα μικρά τους», δήλωσε η ίδια.

Τη δεύτερη θέση στο διαγωνισμό κατέλαβε η Βρετανίδα Debbie Picknell με τη φωτογραφία «Eagle Owl Eyes», που τραβήχτηκε στο British Wildlife Centre του Surrey.

«Η πρόκληση ήταν να καταφέρω το πουλί να με κοιτάξει. Κέρδισα την προσοχή της με υπομονή και υπήρξε μια ιδιαίτερη σύνδεση μεταξύ μας όταν έβγαλα τη φωτογραφία», τόνισε.

Στην τρίτη θέση αναδείχθηκε η επίσης Βρετανίδα Anne Algar με τη φωτογραφία «Great Egrets». «Έβγαλα τη φωτογραφία των ερωδιών στη Φλόριντα. Η στάθμη του νερού έπεφτε και τα πουλά μάχονταν για τα τελευταία ψάρια», εξήγησε.

Δείτε τις φωτογραφίες