Τα ταξίδια στο εξωτερικό είναι πάντα μια μοναδική εμπειρία, ειδικά αυτή την περίοδο και τον χειμώνα, όπου πολλοί επιλέγουν μίνι διακοπές σε μία ευρωπαϊκή, κυρίως, πόλη. Ωστόσο, οι περισσότεροι προβληματίζονται για το οικονομικό κόστος, με αποτέλεσμα αυτό να είναι αποτρεπτικό για να ταξιδέψουν.

Άλλοι, πάλι, ψάχνουν τρόπους για να γλιτώσουν χρήματα και να μην τους κοστίσει το ταξίδι, ο «κούκος αηδόνι». Αν ψάχνετε κι εσείς πώς θα ξοδέψετε λιγότερα, δείτε παρακάτω τρία χρήσιμα tips

Ταξιδέψτε εκτός σεζόν

Αν σχεδιάζετε να ταξιδέψετε στο εξωτερικό το επόμενο διάστημα, καταλαβαίνετε πως την περίοδο των εορτών των Χριστουγέννων, ναι μεν είναι υπέροχα και μαγικά, όμως, είναι και τσουχτερά! Γι’ αυτό επιλέξτε να ταξιδέψετε εκτός εποχής, αφού στις λεγόμενες «νεκρές περιόδους» είναι πάντα φθηνότερα.

Επιλέξετε να μείνετε σε προάστια

Το κέντρο της πόλης πάντα είναι βολικό, και στις περισσότερες ευρωπαϊκές πόλεις είναι και υπέροχο και είναι όλα εκεί συγκεντρωμένα. Ωστόσο, είναι και πι ακριβό. Γι’ αυτό επιλέξτε να μείνετε σε κάποιο προάστιο της πόλης, όπου θα βρείτε φθηνότερα καταλύματα. Βέβαια, σε αυτή την περίπτωση, κάνετε ένα τσεκ αν σας εξυπηρετούν οι δημόσιες συγκοινωνίες, γιατί σε διαφορετική περίπτωση, όσα γλιτώσετε από τη διαμονή, θα τα ξοδέψετε στις μετακινήσεις.

Μελετήστε καλύτερα τον προορισμό που θα επισκεφτείτε

Ένα απλό κόλπο για να μην ξοδευτείτε, είναι να έχετε μελετήσει από πριν τους τοπικούς ταξιδιωτικούς οδηγούς και τις κριτικές στο διαδίκτυο. Έτσι θα ξέρετε σε ποια μαγαζιά δεν θα ξοδευτείτε, είτε πρόκειται για εστιατόρια, είτε για μπαρ