Ορισμένοι διάσημοι πληρώνουν αθόρυβα αποζημιώσεις σε θύματα για να αποφύγουν να κατονομαστούν δημόσια σε μηνύσεις, που σχετίζονται με την υπόθεση περί σεξουαλικών υποθέσεων του Diddy.

Ο δικηγόρος Tony Buzbee, ο οποίος εκπροσωπεί περισσότερα από 120 φερόμενα θύματα του Sean «Diddy» Combs, δήλωσε στο TMZ ότι μεγάλα ονόματα του χώρου βρίσκονται ένα βήμα πριν μηνυθούν από το γραφείο του και τους δίνεται η ευκαιρία να καταλήξουν σε συμβιβασμό πριν οι καταγγελίες γίνουν δημόσιες.

Ορισμένοι από αυτούς τους διάσημους έχουν ήδη επιλέξει να συμβιβαστούν, ανέφερε.

«Σε κάθε υπόθεση, και ειδικά σε υποθέσεις σαν αυτή… επειδή είναι προς το συμφέρον των θυμάτων, προσπαθούμε να επιλύσουμε αυτά τα ζητήματα χωρίς την κατάθεση δημόσιας μήνυσης, και το έχουμε ήδη κάνει με μερικά άτομα, πολλά από τα οποία τα γνωρίζετε», είπε ο Buzbee, σύμφωνα με ρεπορτάζ της Daily Mail.

Ο ιδρυτής της Bad Boy Records συνελήφθη τον περασμένο μήνα σε ποινική υπόθεση που σχετίζεται με σεξουαλική εκμετάλλευση και δήλωσε αθώος.

Σύμφωνα με την nypost ο Buzbee ετοιμάζεται να καταθέσει μια σειρά από μηνύσεις, μέσα στις οποίες συμπεριλαμβάνονται και 25 ανήλικοι, αρχής γενομένης από αυτόν τον μήνα. Έχει ήδη στείλει επιστολές απαίτησης ενημερώνοντας τα υπόλοιπα άτομα που θα μηνυθούν, πέρα από τον Combs.

Μάλιστα, ο Buzbee ανέφερε ότι θα κινηθεί «επιθετικά» εναντίον οποιουδήποτε είδε την υποτιθέμενη κακοποίηση να συμβαίνει και δεν έδρασε για να προστατεύσει τα θύματα.

«Αν ήσασταν στο δωμάτιο, συμμετείχατε, παρακολουθήσατε να συμβαίνει και δεν είπατε τίποτα ή βοηθήσατε να καλυφθεί το θέμα, κατά τη γνώμη μου, έχετε πρόβλημα», δήλωσε ο δικηγόρος των εναγόντων.

«Πολλοί άνθρωποι είδαν αυτές τις πράξεις να γίνονται, πολλοί άνθρωποι τις επέτρεψαν να συνεχιστούν, δεν είπαν τίποτα, δεν παρενέβησαν… όλα αυτά τα άτομα βρίσκονται σε νομικό κίνδυνο», ανέφερε.

Ωστόσο, η αποκάλυψη των γνωστών ονομάτων δεν θα ξεκινήσει αυτή την εβδομάδα, είπε ο Buzbee.

«Όλοι επικεντρώνονται στο ποιοι άλλοι διάσημοι εμπλέκονται, ποιος θα κατονομαστεί, ποιος θα αποκαλυφθεί. Δεν περιμένω αυτό να συμβεί αυτή την εβδομάδα», ανέφερε.

«Θέλουμε να βεβαιωθούμε ότι αν κατονομάσουμε άτομα πέρα από τον κύριο Combs, έχουμε κάνει σωστή προεργασία, γιατί αυτό θα προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων, και το καταλαβαίνουμε».

Ο 54χρονος Combs, βρίσκεται στη φυλακή από τη σύλληψή του στις 16 Σεπτεμβρίου με κατηγορίες περί εξαναγασμού γυναικών να συμμετέχουν σε σεξουαλικές συνεδρίες με άνδρες συνοδούς, υπό την επήρεια ναρκωτικών, οι οποίες κάποιες φορές διαρκούσαν για μέρες.

Οι ομοσπονδιακές αρχές ισχυρίζονται ότι ο Combs διέπραττε αυτές τις πράξεις για περισσότερο από μια δεκαετία, συχνά χρησιμοποιώντας βία ή απειλές βίας για να πείσει τα φερόμενα θύματά του, να υποταχθούν στις διεστραμμένες επιθυμίες του.

Μετά τη σύλληψή του, θύματα έχουν αρχίσει να βγαίνουν στο προσκήνιο με νομικές διεκδικήσεις και ιστορίες υποτιθέμενης κακοποίησης.

Ο Combs και η νομική του ομάδα έχουν ισχυριστεί ότι οι «σεξουαλικές περιπέτειες» γίνονταν με τη συγκατάθεση ενηλίκων και έχει αρνηθεί ότι κακοποίησε ποτέ κάποιον, συμπεριλαμβανομένων των ανηλίκων.