Στην έκθεση αυτοκινήτου του Ντιτρόιτ έφερε η Honda το νέο FCV concept, που αποτελεί τον προάγγελο του αυτοκινήτου υδρογόνου, το οποίο θα κυκλοφορήσει από την ιαπωνική εταιρεία στις αρχές του 2016, τόσο στις αγορές της Αμερικής όσο και της Ευρώπης.

Ειδικότερα, το νέο FCV concept είναι ένα όχημα με κυψέλες υδρογόνου, όπως το παλιότερο FCX Clarity, αλλά στο νέο μοντέλο οι κυψέλες είναι 33% μικρότερες και κατά 60% αποδοτικότερες, σύμφωνα με τη Honda. Το αποτέλεσμα είναι το εν λόγω concept να αποδίδει 135 ίππους και να έχει αυτονομία που φτάνει μέχρι τα περίπου 480 χλμ.

Επίσης, σημαντικό είναι να αναφερθεί ότι το νέο FCV concept, χάρη στην υψηλής πίεσης δεξαμενή υδρογόνου των 70 MPa, μπορεί να ανεφοδιαστεί σε μόλις 3 λεπτά.

Στο στιλιστικό κομμάτι τέλος, να σημειώσουμε ότι το νέο FCV concept διαθέτει ένα αεροδυναμικό look, με έντονα κεκλιμένη οροφή, ενώ το δυναμικό μοτίβο του ιαπωνικού μοντέλου συμπληρώνουν τα μακρόστενα φώτα μπροστά με ενσωματωμένα LED ημέρας.

Όσο για την καμπίνα του νέου FCV concept, η διαμόρφωση των καθισμάτων έχει 5θέσια διάταξη, ενώ στο κόκπιτ του μοντέλου ξεχωρίζει το προηγμένο σύστημα infotainment και η μινιμαλιστική – φουτουριστική αισθητική.

Πηγή: autotriti.gr