Πριν από ακριβώς 20 χρόνια, εκατομμύρια άνθρωποι ανά την υφήλιο παρακολουθούσαν την πρεμιέρα μίας νέας αμερικανικής σειράς που όμοιά της δεν είχε υπάρξει προηγουμένως.

Όλα έδειχναν πως επρόκειτο για ένα καινούργιο τηλεοπτικό φαινόμενο, που έμελλε να αφήσει τη δική του σφραγίδα.

«48 15 16 23 42». Αν αυτοί οι αριθμοί σας λένε κάτι, τότε μάλλον ήσασταν κι εσείς μεταξύ των εκατομμυρίων θεατών του Lost. Άνθρωποι ανά τον κόσμο μπορούσαν να επαναλάβουν αυτή την αριθμητική συνέχεια από μνήμης, για κάποιους ήταν κάτι σαν μυστικός κώδικας αναγνώρισης μέλους του πολυπληθούς fandom που είχε δημιουργηθεί γύρω από την ανατρεπτική σειρά, που ξεκίνησε από ένα ερημονήσι για να κατακτήσει τον κόσμο.

Αυτήν ακριβώς την αριθμητική συνέχεια χρησιμοποίησε και το Netflix πριν από μερικές εβδομάδες, προκειμένου να ανακοινώσει στους συνδρομητές του ότι το «Lost» επιστρέφει στους streaming δέκτες μας. Οι νοσταλγοί μπορούν πλέον ελεύθερα να ξεκινήσουν ένα μοναδικό binge watching memory lane.

To Neftlix κατάφερε να κλείσει από τον Δεκέμβριο του 2023 μια φιλόδοξη συμφωνία με τη Disney, εξασφαλίζοντας τα δικαιώματα προβολής θρυλικών σειρών από προηγούμενες δεκαετίες και ενισχύοντας τη βιντεοθήκη του με εμβληματικούς τίτλους, που θα φέρουν εκατομμύρια νέους συνδρομητές στην πλατφόρμα. Μέρος αυτής της συμφωνίας είναι και το «Lost», που προβάλλεται ήδη στις ΗΠΑ και από τις 15/8 οι έξι συνολικά κύκλοι του είναι διαθέσιμοι και στην Ελλάδα.

Υπενθυμίζεται πως η σειρά των Τζέφρι Λίμπερ, Τζέι Τζέι Εϊμπραμς και Ντέιμον Λίντελοφ έκανε πρεμιέρα στο αμερικανικό ABC στις 22 Σεπτεμβρίου 2004 και ολοκληρώθηκε με ένα φινάλε που άφησε ανάμεικτα συναισθήματα τον Μάιο του 2010. H πλοκή ξετυλίγεται όταν το αεροσκάφος της πτήσης 815 της Oceanic Airlines συντρίβεται σε ένα άγνωστο τροπικό ερημονήσι του Νότιου Ειρηνικού. Εκεί οι επιζήσαντες έρχονται αντιμέτωποι με μια άγνωστη γη και περίεργα, υπερφυσικά φαινόμενα.

Η ροή του χρόνου αλλοιώνεται, εμφανίζονται άγνωστα ηλεκτρομαγνητικά φαινόμενα, όπως και περιπτώσεις θαυματουργικών θεραπειών – ο παράλυτος Τζον Λοκ (Τέρι Ο΄ Κουίν). Oι τηλεθεατές παρασύρονται σε μια εξερεύνηση του παρελθόντος των πρωταγωνιστών και των προκλήσεων που έχουν να αντιμετωπίσουν στο παρόν.

Το «Lost» αναφέρεται συχνά από τα διεθνή μέσα και τους κριτικούς ως μία από τις καλύτερες σειρές της τηλεοπτικής ιστορίας και ως μία από τις σειρές με την πιο καθηλωτική πλοκή.