Ο ιταλικός βελτιωτικός οίκος Bertone αποκάλυψε πως στο Σαλόνι του Πεκίνου που θα πραγματοποιηθεί στο τέλος του μήνα θα παρουσιάσει το μοναδικό πρωτότυπο μοντέλο Nuccio.

Μετά τη μικρή γεύση που πήραμε από την έκθεση αυτοκινήτου της Γενεύης, το πρωτότυπο Bertone Nuccio θα παρουσιαστεί στο Σαλόνι του Πεκίνου με αρκετές ηλεκτρονικές καθώς και στιλιστικές αλλαγές.

Κάτω από το καπό του κρύβει έναν V8 4,3 λτ. κινητήρα, ο οποίος αποδίδει 480 ίππους και συνδυάζεται μόνο με ένα αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων.

Όπως φαίνεται από τις φωτογραφίες που διέρρευσαν πρόσφατα, τα εμπρός φωτιστικά σώματα έχουν ενσωματωθεί επάνω στο αμάξωμα του πρωτότυπου, ενώ οι διαστάσεις του μπροστινού παρμπρίζ έχει μειωθεί αισθητά.

Επίσης, οι εξωτερικοί καθρέφτες έχουν μεγαλώσει, ώστε να προσφέρουν επαρκής ορατότητα για το πίσω μέρος.

Η σχεδιαστική ιδέα του πρωτότυπου Nuccio ξεκίνησε από τον διευθυντή του τμήματος σχεδίασης του οίκου Bertone, Michael Robinson, για να γιορτάσει τα 100 χρόνια παρουσίας στο χώρο της σχεδίασης και την ονομασία του την πήρε φυσικά από τον διάσημο σχεδιαστή Nuccio Bertone.

Όσον αφορά στην κοστολόγηση του μοναδικού πρωτότυπου, δεν έχει ακόμα ανακοινωθεί, ωστόσο θα πουληθεί σε «κλειστή» αγορά συλλεκτών.

Πηγή: autotriti.gr