Η προσφορά της αείμνηστης Μαριάννας Βαρδινογιάννη για τα παιδιά που υπέφεραν και η δημιουργία της «Ελπίδας» δεν είχε αφήσει ασυγκίνητη την Έθελ Κένεντι. Από τα πρώτα χρόνια της ίδρυσης του Σωματείου, που βοήθησε πολλά παιδιά στην Ελλάδα, μαζί με τις υπόλοιπες κύριες της «Ελπίδας» βοήθησε και εκείνη έμπρακτα το έργο του σωματείου και πολλές φορές έδωσε το παρών στις εκδηλώσεις για τη συγκέντρωση χρημάτων υπέρ αυτού.

Μια προσφορά που ξεκίνησε από τη δεκαετία του ’90 και έφθασε μέχρι πολύ πρόσφατα. Είναι άλλωστε γνωστή η φιλανθρωπική δράση όλων των μελών της οικογένειας Κένεντι που στήριξαν και το έργο του αείμνηστου εμπνευστή και δημιουργού των Special Olympics και πατριάρχη της κρουαζιέρας, καπετάνιου Ανδρέα Ποταμιάνου.

Η στήριξη της Έθελ Κένεντι στη Μαριάννα Βαρδινογιάννη τα πρώτα χρόνια της πορείας της «Ελπίδας» μετατράπηκε και σε μια στενή φιλία μεταξύ των Κένεντι και της οικογένειας Βαρδινογιάννη.

Πολλές φορές μάλιστα, κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών, η Έθελ Κένεντι είχε επισκεφθεί την Ερμιονίδα ως προσκεκλημένη της Μαριάννας Βαρδινογιάννη και του συζύγου της, Βαρδή Βαρδινογιάννη.

Από εκεί είναι και το φωτογραφικό στιγμιότυπο των δύο κυριών μπροστά στο πατρικό σπίτι της Μαριάννας Β. Βαρδινογιάννη στην Ερμιονίδα ένα καλοκαίρι.