Η Toyota ανακοίνωσε ότι επιτέλους βρήκε λύση στο πρόβλημα με τους αερόσακους που παρουσίασαν τα μοντέλα Grand Highlander και Lexus TX, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να ανακαλέσει αρκετά από αυτά.

Συνολικά, ανακάλεσε 145.000 οχήματα από αντιπροσωπείες και πελάτες, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις έδωσε λεφτά στους αγοραστές, καθώς έπρεπε να πάρει πίσω τα οχήματα.

«Κάνουμε λάθη, σωστά; Ήταν μια δύσκολη, πολύπλοκη επιχείρηση. Αλλά ένα πράγμα για το οποίο είμαι περήφανος είναι ότι, παρά το γεγονός ότι αυτό ήταν επώδυνο, καταφέραμε να βρούμε λύση», είπε ο Kent Rice, αντιπρόεδρος του ομίλου του τμήματος ποιότητας της Toyota Motor North America.

Το CARBUZZ έγραψε σε σχετικό δημοσίευμα, ότι το πρόβλημα αφορούσε τους αερόσακους στο πλάι του οδηγού. Δηλαδή, εάν τα πλαϊνά παράθυρα του οδηγού ή του συνοδηγού ήταν κατεβασμένα κατά τη διάρκεια μιας σύγκρουσης, οι αερόσακοι ενδέχεται να μην ενεργοποιούνταν όπως προβλέπεται.

Το συγκεκριμένο πρόβλημα ήταν επιζήμιο για την εταιρεία και κυρίως έβαλε φρένο στις πωλήσεις, σε δύο μοντέλα που είναι δημοφιλή σε οικογένειες.

Ωστόσο, η Toyota επανασχεδίασε τους αερόσακους τόσο στην πλευρά του οδηγού όσο και στην πλευρά του συνοδηγού για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα. Πρώτα, πρόκειται να επισκευάσει τα οχήματα που αγοράστηκαν από οδηγούς και στη συνέχεια εκείνα που ανήκαν σε αντιπροσωπείες.