Η Bentley αποκάλυψε τις νέες Continental GT και GTC Speed που έρχονται με υβριδικό V8 και χωρίς W12, με τα δύο οχήματα να μοιράζονται αρκετά κοινά χαρακτηριστικά.

Η Continental GT Speed διαθέτει έναν διπλά υπερτροφοδοτούμενο V8 κινητήρα 4,0 λίτρων, ο οποίος, μαζί με έναν ηλεκτροκινητήρα 187 ίππων, διοχετεύει 771 ίππους και 738 χλγμ. ροπής και στους τέσσερις τροχούς. Ως αποτέλεσμα, μπορεί να επιταχύνει στα 100 km/h σε 3,1 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική ταχύτητα είναι ονομαστική στα 208 km/h.

Αντιθέτως, η GTC Speed είναι ελαφρώς πιο αργή, με χρόνο σπριντ 0-100 km/h 3,2 δευτερόλεπτα και τελική ταχύτητα 177 km/h. Εξοπλισμένη με μια νέα ηλεκτρική αρχιτεκτονική 400 βολτ, η Bentley ισχυρίζεται ότι η Continental GT Speed έχει αμιγώς ηλεκτρική αυτονομία 50 μιλίων.

Σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα του CARBUZZ τόσο η GT Speed όσο και η GTC Speed επωφελούνται από το νέο προηγμένο Performance Active Chassis της Bentley. Το σύστημα περιλαμβάνει σύστημα διεύθυνσης σε όλους τους τροχούς, torque vectoring, μια νέα γενιά λογισμικού ηλεκτρονικού ελέγχου ευστάθειας, τετρακίνηση και ενεργό σύστημα αντιστρεπτικής προστασίας. Έχει επίσης εφοδιάσει το αυτοκίνητο με ένα νέο σύστημα αποσβεστήρων διπλής βαλβίδας και ένα προηγμένο σύστημα αερανάρτησης.

Αναλόγως με τη λειτουργία οδήγησης, τα Continental GT και GTC Speed παραμένουν σταθερά, μετριάζοντας την υπερστροφή και διατηρώντας το όχημα ελεγχόμενο. Στη λειτουργία Dynamic, ο οδηγός μπορεί να χαλαρώσει το πίσω μέρος, επιτρέποντας μια πιο ελκυστική και συναρπαστική εμπειρία πίσω από το τιμόνι. Για τους ταλαντούχους οδηγούς, το σύστημα ESC μπορεί επίσης να απενεργοποιηθεί εντελώς.

Για το εσωτερικό είναι διαθέσιμο ένα πακέτο Dark Chrome Specification, ενώ το τμήμα Mulliner που κατασκευάζει κατά παραγγελία σχεδιάζει να προσφέρει πολλά ακόμη μοναδικά χαρακτηριστικά για την καμπίνα.

Επιπλέον, η Continental GT Speed λαμβάνει Intelligent Park Assist, ασύρματο Apple CarPlay, Android Auto και κλιματιστικό που δίνει έμφαση στην ευεξία με δυνατότητα λήψης ενημερώσεων over-the-air. Μάλιστα, οι πελάτες μπορούν να ελέγχουν ορισμένες λειτουργίες μέσω του κινητού τους τηλεφώνου, ενώ το σύστημα infotainment μπορεί πλέον να φιλοξενήσει εφαρμογές τρίτων κατασκευαστών, χάρη στην προσθήκη του My Bentley App Studio.