Η κακοκαιρία στη Βενεζουέλας τα τελευταία χρόνια έχει αφήσει άστεγους τουλάχιστον 100.000 ανθρώπους από παράκτια χωριά και παραγκουπόλεις και στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 30 ανθρώπους.

Για αυτό ο πρόεδρος της χώρας θα μείνει προσωρινά σε μια σκηνή που του είχε χαρίσει ο Λίβυος πρόεδρος Μοαμάρ Καντάφι, αφού προσκάλεσε οικογένειες που έμειναν άστεγες από τις πρόσφατες καταρρακτώδεις βροχές, τις πλημμύρες και τις κατολισθήσεις να μείνουν, για μερικές ημέρες, στο προεδρικό μέγαρο.

Ο σοσιαλιστής Τσάβες κάλεσε 25 οικογένειες στο προεδρικό μέγαρο το Νοέμβριο και την Παρασκευή είπε σε συμβούλους του να επιταχύνουν τις προετοιμασίες για να υποδεχτούν άλλες 80 οικογένειες.

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας κάνει διαρκώς ταξίδια σε πληγείσες περιοχές στη χώρα για να επιβλέπει την παροχή βοήθειας στους πληγέντες. Επικρίθηκε διότι δεν προώθησε την ανέγερση αρκετών νέων κατοικιών στην διάρκεια των 12 ετών διακυβέρνησής του αν και ο ίδιος κατηγορεί τους προκατόχους του, θιασώτες της «ελεύθερης αγοράς», για την γιγάντωση των παραγκουπόλεων, πολλές εκ των οποίων είναι κτισμένες σε ασταθείς πλαγιές λόφων.