Υλικά

  • 3 μεγάλες μελιτζάνες, καθαρισμένες και κομμένες σε λεπτές φέτες
  • 2 μεγάλα αυγά, χτυπημένα
  • 4 φλ. τσαγιού τριμμένη φρυγανιά
  • 6 φλ. τσαγιού σάλτσα ντομάτας, μοιρασμένη
  • 450 γρ. τυρί μοτσαρέλα, τεμαχισμένο και μοιρασμένο
  • 1/2 φλ. τσαγιού τριμμένη παρμεζάνα, μοιρασμένη
  • 1/2 κ. γλ. αποξηραμένο βασιλικό

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  2. Βουτήξτε τις φέτες μελιτζάνας στο χτυπημένο αυγό και στη συνέχεια στην τριμμένη φρυγανιά μέχρι να καλυφθούν. Τοποθετήστε τις σε μία στρώση σε ένα ταψί.
  3. Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για 5 λεπτά. Αναποδογυρίστε και ψήστε για άλλα 5 λεπτά.
  4. Απλώστε τη σάλτσα ντομάτας για να καλύψετε τη βάση ενός πυρέξ. Τοποθετήστε μια στρώση από φέτες μελιτζάνας και πασπαλίστε με μοτσαρέλα και παρμεζάνα.
  5. Επαναλάβετε τις στρώσεις με την υπόλοιπη σάλτσα, τις μελιτζάνες και τα τυριά, τελειώνοντας με μια στρώση τυριού. Πασπαλίστε με βασιλικό από πάνω.
  6. Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσουν, περίπου 35 λεπτά.