Ένοπλη παλαιστινιακή οργάνωση που προέρχεται από το κίνημα Φάταχ του Παλαιστίνιου προέδρου Μαχμούντ Αμπάς ανέλαβε την ευθύνη για την εκτόξευση ρουκέτας που έπληξε σήμερα περιοχή στο νότιο Ισραήλ, λέγοντας ότι πρόκειται για «αντίποινα» για τη «δολοφονία» ενός Παλαιστίνιου κρατουμένου σε φυλακή του εβραϊκού κράτους.

«Ως μια πρώτη απάντηση στη δολοφονία του ηρωικού φυλακισμένου Αραφάτ Τζαραντάτ, αναλαμβάνουμε την ευθύνη για τη ρίψη ρουκέτας Γκραντ στην Ασκελόν», ανακοίνωσαν οι Ταξιαρχίες των Μαρτύρων του Άλ-Ακσά.

Οι Μάρτυρες του Άλ-Ακσά στην κηδεία του Τζαραράντ χθες, κοντά στη Χεβρόνα της Δυτικής Όχθης, υποσχέθηκαν να πάρουν «εκδίκηση» για τον θάνατό του το Σάββατο- από «βασανιστήρια», σύμφωνα με την Παλαιστινιακή Αρχή.

Ρουκέτα που εκτοξεύθηκε από τη Λωρίδα της Γάζας εξερράγη σήμερα το πρωί κοντά στην Ασκελόν του νοτίου Ισραήλ, χωρίς να προκαλέσει τραυματισμούς, ανακοίνωσε η αστυνομία, υπογραμμίζοντας ότι ήταν η πρώτη επίθεση του είδους μετά την ισραηλινή επιχείρηση το Νοέμβριο.

Το Ισραήλ και το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα Χαμάς, που ελέγχει τη Γάζα, συμφώνησαν, με τη μεσολάβηση της Αιγύπτου, σε μια εκεχειρία που τέθηκε σε ισχύ στις 21 Νοεμβρίου.

Οι εχθροπραξίες μεταξύ του ισραηλινού στρατού και των παλαιστινιακών οργανώσεων της Γάζας, από τις 14 έως τις 21 Νοεμβρίου, στοίχισαν τη ζωή σε 177 Παλαιστίνιους, εκ των οποίων τουλάχιστον 100 πολίτες, καθώς και σε έξι Ισραηλινούς – τέσσερις πολίτες και δύο στρατιώτες – σύμφωνα με τους απολογισμούς των δύο πλευρών.