Ένα «μεγάλο, όμορφο, ξύλινο σπίτι» κοντά στη Μόσχα είναι το επόμενο σχέδιο που θα υλοποιήσει ο Γάλλος ηθοποιός Ζεράρ Ντεπαρντιέ, μετά την εξασφάλιση της ρωσικής υπηκοότητας, σύμφωνα με την εφημερίδα Komsomolskaïa Pravda.

«Μου ζήτησε να ξεκινήσει η κατασκευή ενός μεγάλου και ωραίου σπιτιού φτιαγμένου από ξύλο», είπε στην εφημερίδα ο Νικολάι Μποροντατσόφ, διευθυντής των ρωσικών κινηματογραφικών αρχείων και φίλος του Ντεπαρντιέ, ο οποίος εγκατέλειψε τη χώρα του για φορολογικούς λόγους

Η ανέγερσή το θα αρχίσει φέτος το καλοκαίρι στην τοποθεσία Μπέλιε Στόλμπι, 30 χλμ. νότια της ρωσικής πρωτεύουσας, όπου ο Ντεπαρντιέ αγόρασε ένα οικόπεδο 1.700 τετραγωνικών μέτρων, διευκρίνισε ο φίλος του. «Όταν είδε τη φύση μας, τις σημύδες, τη λιμνούλα με τις αγριόπαπιες και τους κάστορες, όπου μπορεί να ψαρεύει κανείς, αποφάσισε να εγκατασταθεί εδώ», είπε ο Στόλμπι.

Το οικόπεδο που αγόρασε ο Ντεπαρντιέ βρίσκεται σε μία περιοχή την οποία περιβάλλει ψηλός φράχτης και φρουρείται από σκυλιά, δίπλα στο κτίριο των κινηματογραφικών αρχείων. Σήμερα έχει οκτώ κατοικίες και η τιμή της γης είναι σχετικά χαμηλή: από 4.000 έως 6.000 ευρώ τα 100 τ.μ. Διαθέτει επίσης ένα μικρό αγρόκτημα που προμηθεύει τους κατοίκους του με φρέσκο γάλο και κρέας.

Ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν παραχώρησε στον, ιδιαίτερα δημοφιλή στη Ρωσία, 64χρονο Ντεπαρντιέ τον Ιανουάριο τη ρωσική υπηκοότητα.

Η ρωσική δημοκρατία Μορντόβια, στον Βόλγα, του είχε προτείνει να επιλέξει ένα διαμέρισμα ή ένα οικόπεδο για να χτίσει σπίτι, μέσα στο δάσος, καθώς και τη θέση του υπουργού Πολιτισμού.