Bιετναμέζοι γιατροί αφαίρεσαν ένα ζωντανό χέλι μήκους 63 εκατοστών από την κοιλιά ενός άνδρα το οποίο είχε μασήσει τα έντερά του, αφού ο ίδιος το έσπρωξε στον πρωκτό του.

Η ανατριχιαστική ανακάλυψη έγινε όταν ένας 31χρονος ινδός υπήκοος εισήχθη στο νοσοκομείο Viet Duc στο Ανόι στις 27 Ιουλίου με αφόρητους πόνους στην κοιλιά, σύμφωνα με το Vietnam News.

«Το χέλι είχε δαγκώσει το ορθό και το κόλον του ασθενούς για να διαφύγει στην κοιλιακή κοιλότητα», δήλωσε ο Le Nhat Huy, αντιπρόεδρος του Τμήματος Χειρουργικής Παχέος Εντέρου και Περινέου.

Ο ασθενής εξετάστηκε αμέσως και υποβλήθηκε σε πολλές απεικονιστικές εξετάσεις, συμπεριλαμβανομένης μιας ακτινογραφίας που έδειξε τον σκελετό του χελιού να βρίσκεται μέσα στην κοιλιακή του κοιλότητα.

Σύμφωνα με την nypost οι γιατροί προσπάθησαν να αφαιρέσουν το ξένο αντικείμενο μέσω του πρωκτού του άνδρα, αλλά ανακάλυψαν έναν μεγάλο λάιμ που είχε επίσης εισαγάγει εμποδίζοντας την έξοδο του χελιού.

Τότε, οι γιατροί επέλεξαν να πραγματοποιήσουν μια επείγουσα χειρουργική επέμβαση.

Έβγαλαν το λάιμ και βρήκαν το ζωντανό χέλι, με μήκος πάνω από 63 εκατοστά και διάμετρο περίπου 10 εκατοστά.

Οι χειρουργοί πραγματοποίησαν επίσης κολοστομία, για να αποτρέψουν τα κόπρανα να περάσουν μέσα από το κόψιμο που προκλήθηκε από το δάγκωμα του χελιού.

Οι γιατροί στο νοσοκομείο είπαν στο Vietnam News ότι έχουν αντιμετωπίσει ασθενείς, συνήθως νεαρούς άνδρες, που έχουν βάλει αντικείμενα μέσα τους για σεξουαλική ευχαρίστηση.

Το Viet Duc Hospital έχει αφαιρέσει στο παρελθόν μπουκάλια, φλιτζάνια και παιχνίδια για ενήλικες από τους πρωκτούς των ασθενών, αλλά αυτή είναι η πρώτη περίπτωση που αφορά ένα ζωντανό χέλι.

«Τα χέλια μπορούν να επιβιώσουν σε συγκεκριμένες συνθήκες για μεγάλο χρονικό διάστημα και έχουν την ικανότητα να δαγκώνουν μέσω του γαστρεντερικού σωλήνα», προειδοποίησε ο Huy.

«Ως εκ τούτου, οι άνθρωποι δεν πρέπει ποτέ να εισάγουν ζωντανά ζώα μέσω του πρωκτού για να αναζητήσουν έντονες αισθήσεις λόγω των απρόβλεπτων συνεπειών τους».

Αυτή, ωστόσο, δεν ήταν η πρώτη φορά που ένα χέλι αφαιρέθηκε μέσα από άνθρωπο φέτος στο Βιετνάμ.

Τον Μάρτιο, ένα χέλι 30 εκατοστών γλίστρησε στον πρωκτό ενός 43χρονου άνδρα. Μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Ιατρικό Κέντρο της Περιφέρειας Χάι Χα στην επαρχία Κουάνγκ Νιν, όπου το θαλάσσιο πλάσμα αφαιρέθηκε.