Την ώρα που κανείς δεν θέλει να περάσει χρόνο στη στενή, υπάρχουν απλοί άνθρωποι που καταλήγουν εκεί για παραπτώματα και τραγικά λάθη ζωής, πληρώνοντας έτσι για τα ατοπήματά τους.
Όχι βέβαια οι άνθρωποι που θα παρακολουθήσουμε εδώ!
Γιατί αυτοί την έκαναν μεν την κουτουράδα τους και σε κάποιους θα άξιζε στα σίγουρα χλευασμός και καψόνι, αλλά στα σίγουρα όχι της φυλακής τα σίδερα.
Θα πρέπει λοιπόν να έχουμε συνεχώς τα μάτια μας ανοιχτά καθώς ο κίνδυνος καραδοκεί και δεν ξέρεις πραγματικά από πού θα σου έρθει.
Κι αν δεν πιστεύετε, απλά ρωτήστε τους παρακάτω κυρίους και κυρίες…
Τριάντα μέρες για συλλογή βρόχινου νερού
Ποιος θα περίμενε ότι το να συλλέγεις το δωρεάν νεράκι που παρέχουν απλόχερα τα καιρικά στοιχεία θα ήταν έγκλημα και μάλιστα από αυτά που σε στέλνουν κατευθείαν στην ψειρού; Κι όμως, άντρας από την επαρχία του Όρεγκον, κάποιος Gary Harrington, το πλήρωσε ακριβά. Ο τύπος συνήθιζε να έχει τρία βαρέλια στην αγροικία του που μάζευαν το νερό της βροχής, κυρίως για πυροπροστασία, καθώς ζει δίπλα σε δασώδη περιοχή και έχει αντικρίσει συχνά-πυκνά πύρινες γλώσσες πλησίον του.
Κάτι που προφανώς βγάζει νόημα, σωστά; Όχι, αν είναι η πολιτεία του Όρεγκον, καθώς εκεί τα βαρέλια μετατρέπονται σε παράνομους ταμιευτήρες και το νερό είναι ιδιοκτησία της τοπικής υπηρεσίας υδάτων! Τι κι αν πέφτει δωρεάν από τους ουρανούς στο σπίτι του Gary; Ο ίδιος μάλιστα, προβλέποντας προφανώς την κρατική αυθαιρεσία, είχε προσπαθήσει να πάρει κάποια στιγμή άδεια για τη συλλογή του βρόχινου νερού, αν και του την αρνήθηκαν οι τοπικές αρχές. Κι έτσι συνέχισε σαν κοινός εγκληματίας να μαζεύει το νερό της βροχής, πληρώνοντας φυσικά το τίμημα…
Δύο μέρες γιατί δεν έσβησε λογαριασμό στο Facebook
Η Paula Asher έκανε κάτι χαζό, οδήγησε υπό την επήρεια μέθης. Βέβαια, όχι μόνο παραδέχτηκε το ατόπημα, αλλά το έκανε και δημόσια μέσω Facebook: «Οδήγησα η χαζή υπό την επήρεια μέθης και χτύπησα ένα αμάξι … LOL». Και φυσικά δεν πήγε στη φυλακή για την παράνομη οδήγηση, αλλά για το LOL! Ο δικαστής έβαλε στο μάτι το επιπόλαιο σχόλιο στο κοινωνικό δίκτυο και την ανάγκασε να σβήσει όχι το comment, αλλά όλο το προφίλ της στο Facebook. Κι όταν ανακάλυψε ότι η παραβάτισσα δεν το έπραξε, την καταδίκασε σε δύο μέρες φυλάκιση για μη εγκατάλειψη του Facebook! Την ώρα λοιπόν που το να πίνεις και να οδηγείς είναι ένα σοβαρό παράπτωμα, είναι και οι βλακείες στο Facebook; Αν είναι έτσι, και ποιος δεν είναι ένοχος σε τελική;
Δεκαοχτώ μήνες σε στρατιώτη που έφερε όπλο
Ο Danny Nightingale είναι παρασημοφορημένος στρατιώτης της SAS, του επίλεκτου σώματος του βρετανικού στρατού δηλαδή. Το 2007 λοιπόν του απέδωσε τιμητικά η ιρακινή κυβέρνηση ένα πιστόλι Glock των 9 χιλιοστών ως ένδειξη ευγνωμοσύνης για την εκπαίδευση που παρείχε στις ιρακινές ένοπλες δυνάμεις. Αφού το απενεργοποίησε και το κορνιζάρισε, σκόπευε να το δωρίσει στη μονάδα του, αν και σύντομα το ξέχασε. Ο επαγγελματίας στρατιώτης καταδικάστηκε λοιπόν το 2012 σε 18μηνη ποινή σε στρατιωτικές φυλακές για παράνομη κατοχή όπλου, καθώς σύμφωνα με το βρετανικό Δίκαιο είναι παράνομο να κρατά το μέλος των ενόπλων δυνάμεων όπλο στην οικία του. Αφού παρέμεινε για τρεις εβδομάδες στη στενή, έκανε έφεση και η ποινή του μειώθηκε σε έναν χρόνο με αναστολή…
Τρεις μέρες επειδή έστειλε αίτημα φιλίας στο Facebook
Ο Jacob Jock, ένορκος δικαστηρίου της Φλόριντα σε μικρο-υπόθεση, έκανε κάτι που αψηφά την κοινή λογική: έστειλε αίτημα φιλίας στον κατηγορούμενο! Και βέβαια, για να γίνουν τα πράγματα ακόμα χειρότερα, ο εναγόμενος ήταν και γυναίκα και ανήλικη! Η δικαστής τον έδιωξε κακήν κακώς από το δικαστήριό της, όπως ήταν εξάλλου φυσικό για τη βλακεία του, πήγε όμως το πράγμα λίγο παρακάτω όταν τον τιμώρησε και με ποινή 3 ημερών στη στενή. Κομματάκι υπερβολικό, σύμφωνα με τον δικηγορικό σύλλογο της Φλόριντα. Όσο για το πώς το έμαθε η δικαστής, μα της το είπε η κατηγορουμένη, η οποία προφανώς και δεν το πήρε αψήφιστα. Κι έτσι ο Jacob δεν είχε ποτέ καμία τύχη μαζί της…
Τέσσερις μήνες για αβάσιμες υπόνοιες
Ο νόμος της Αριζόνα για τις ασφαλείς γειτονιές και την αστυνόμευση είναι γνωστός στα πέρατα της πολιτείας ως «δείξε μου τα χαρτιά σου αλλιώς την πάτησες». Κάτι που έμαθε με τον δύσκολο τρόπο η πολίτης των ΗΠΑ Briseira Torres όταν δεν είχε εύκαιρα τα χαρτιά της, κι έτσι οδηγήθηκε στο κρατητήριο με υποψίες για παράνομη είσοδο στη χώρα για τέσσερις ολόκληρους μήνες!
Ο ρατσιστικός, όπως υποστηρίζουν οι μη κυβερνητικές ενώσεις, νόμος έριξε τη ζοφερή σκιά του στην υπόθεση της κατηγορουμένης, η οποία όταν προσκόμισε τελικά τα νομικά έγγραφα, η αστυνομία θεώρησε βολικότατα ότι τα είχε πλαστογραφήσει! Κι έτσι παρέμεινε στη φυλακή, έχασε σπίτι και αυτοκίνητο, ενώ την ανήλικη κόρη της την ανέλαβαν συγγενείς. Τελικά, προσκόμισε πιστοποιητικό γέννησης σε αμερικανικό έδαφος και αφέθηκε ελεύθερη με περιοριστικούς όρους, μήπως και γίνει παράτυπη μετανάστης στο μέλλον! Ο νόμος μπάζει από παντού…
Δεκαεννιά μέρες γιατί δεν επέτρεψε στο παιδί να επισκεφτεί τον βιαστή πατέρα του
Η κάτοικος του Μπρούκλιν Sukhwant Herb είδε τον σύζυγό της να οδηγείται στη φυλακή για πολύ καιρό, όταν εκείνος ομολόγησε τον βιασμό τριών γυναικών στη Νέα Υόρκη. Όταν λοιπόν ο δικαστής την ανάγκασε να επιτρέψει στον εννιάχρονο γιο της να επισκεφτεί τον πατέρα του στη φυλακή, εκείνη αρνήθηκε, δηλώνοντας ότι το αφιλόξενο περιβάλλον της φυλακής δεν ήταν κατάλληλο για το νεαρό αγόρι.
Ο δικαστής δεν το είδε όμως έτσι και την καταδίκασε σε 50 μέρες φυλάκιση στις πολιτειακές φυλακές της Νήσου Ράικερς! Την έκλεισε μάλιστα μέσα χωρίς δυνατότητα αναστολής της ποινής και εξοργισμένος φώναζε στο δικαστήριό του: «Ντροπή, ντροπή, ντροπή, είδες τώρα πόσο ντροπή είναι! Θα σε κλείσουμε μέσα και τα παιδιά σου θα ξέρουν καλά πού βρίσκεσαι!». Ο χαιρέκακος δικαστής ανέτρεψε αργότερα την ποινή του και η Sukhwant αφέθηκε τελικά ελεύθερη έπειτα από δυόμιση εβδομάδες κράτησης…
Έξι χρόνια γιατί δεν κατάφεραν να προβλέψουν σεισμό
Δεν υπάρχει τρόπος να το πεις αυτό και να βγάζει νόημα, οπότε θα το πούμε απλά: έξι ιταλοί σεισμολόγοι καταδικάστηκαν συνολικά σε 6 χρόνια στη στενή για ανθρωποκτονία εξ αμελείας. Κι αυτό γιατί απέτυχαν να προβλέψουν τόσο το επίκεντρο όσο και το μέγεθος του φονικού σεισμού της Λ’ Ακουίλα! Και προφανώς το «κάναμε πραγματικά το καλύτερο που μπορούσαμε» δεν ήταν επαρκής υπερασπιστική γραμμή για τους ίδιους. Τι κι αν κανείς δεν περιμένει από τους σεισμολόγους να προβλέπουν με ακρίβεια τους σεισμούς;
Στην περίπτωση του φονικού Εγκέλαδου που σκότωσε 300 άτομα στην ιταλική πόλη κάποιος έπρεπε προφανώς να την πληρώσει, με τη Φύση να μην απαντά στην κλήτευση. Η παγκόσμια επιστημονική κοινότητα απάντησε προσπαθώντας να μαζέψει το στόμα της από τα πατώματα, αν και τίποτα δεν φαίνεται να μπορεί να πείσει τους δικαστές. Οι επιστήμονες είναι έξω μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσής τους, περιμένοντας πλέον την έφεση, αν και οι νομικοί κύκλοι της Ιταλίας ισχυρίζονται με νόημα ότι δεν θα τη σκαπουλάρουν έτσι εύκολα, καθώς το δικαστήριο διψά για εκδίκηση…
Αυτόφωρο επειδή άργησε να επιστρέψει βιβλίο σε δανειστική βιβλιοθήκη
Η Lori Teel από το Νέο Μεξικό δανείστηκε το βιβλίο με τα βαμπίρ «Twilight» αλλά και το DVD της σειράς από την τοπική βιβλιοθήκη και ξέχασε να τα επιστρέψει. Τα ξέχασε όμως για δύο ολόκληρα χρόνια, με το πρόστιμο να έχει φτάσει πια τα 36 ολόκληρα δολάρια. Κάτι που ανάγκασε κάποια στιγμή τις αρχές να βγουν στο κατόπι της και να τη συλλάβουν μπροστά στα έκπληκτα μάτια των 5 παιδιών της!
Της έβαλαν χειροπέδες και την πήγαν στο κρατητήριο επειδή δεν επέστρεψε το βιβλίο στην ώρα του! Γιατί να μην τραυματίσεις δηλαδή 5 παιδιά σέρνοντας τη μαμά τους στη φυλακή για να κρατήσεις τους δρόμους ασφαλείς από άτομα σαν και δαύτη; Οι αρχές εξάντλησαν την αυστηρότητά τους και πλέον η Lori αντεπιτίθεται με μηνύσεις κατά παντός υπευθύνου. Προφανώς…
Δέκα μέρες επειδή έστειλε τα παιδιά σε άλλο σχολείο
Η μητέρα από το Οχάιο, Kelley Williams-Bolar, μοίραζε τον καιρό της μεταξύ του δικού της σπιτιού και της πατρικής της οικίας. Όταν λοιπόν ήρθε η ώρα να στείλει τις κόρες της στο σχολείο, επέλεξε τα καλύτερα σχολεία της γειτονιάς που είχε μεγαλώσει και η ίδια παρά τα κακόφημα εκπαιδευτικά κέντρα της νέας της περιοχής.
Το έγκλημα ήταν προφανώς τεραστίων διαστάσεων και η ίδια ρίχτηκε στη φυλακή για 10 μέρες, κι αυτό γιατί θέλησε απλώς να στείλει τις κόρες της σε καλύτερο δημόσιο σχολείο. Ο δικαστής κατέληξε πως η ποινή της ήταν παραδειγματική, για να αποτραπούν κι άλλοι δράστες γονείς από την εξαπάτηση του εκπαιδευτικού συστήματος των ΗΠΑ! Ας είναι αυτό ένα μάθημα για όλους τους γονείς του κόσμου που λαχταρούν να μάθουν γράμματα τα παιδιά τους…
Πενήντα έξι μέρες για ένα tweet
O 21χρονος Liam Stacey είναι και βλάκας και ρατσιστής, αν και το ερώτημα εδώ είναι αν του άξιζε η φυλακή. Όταν λοιπόν μαύρος παίκτης του ράγκμπι έπαθε ανακοπή καρδιάς κατά τη διάρκεια αγώνα, ο Liam έκανε ένα απρεπές σχόλιο στο Twitter (που δεν θα επαναλάβουμε φυσικά εδώ), μειωτικού χαρακτήρα για τον συνάνθρωπό του. Αφού δήλωσε αρχικά ότι ο λογαριασμός του είχε παραβιαστεί (δεν είχε), αργότερα είπε ότι ήταν μεθυσμένος (πιθανότατα) και τέλος ότι έκανε απλώς ένα ηλίθιο αστείο (ξεκάθαρα).
Αφού λοιπόν τον πέταξαν εκτός κοινωνικού δικτύου και τον έδιωξαν από το πανεπιστήμιο, ήρθε το δικαστήριο να βάλει το κερασάκι στην τούρτα, φυλακίζοντάς τον για δύο σχεδόν μήνες. Κι ενώ κανείς δεν πρόκειται να υπερασπιστεί τον πιτσιρικά για τα ρατσιστικά του παραληρήματα ούτε για το «αστείο» του tweet του, ήταν η ίδια η κοινότητα των χρηστών της κοινωνικής πλατφόρμας που τον τιμώρησε, καθώς του τα έψαλε και τον περιθωριοποίησε αμέσως.
Δύο μήνες στη φυλακή όμως για ένα απρεπές tweet το λες και υπερβολή. Νομικές και μη κυβερνητικές ενώσεις θεώρησαν την ποινή για υποκίνηση ρατσιστικού μίσους τελείως αχρείαστη και σίγουρα εκτός δικαστικών χρονικών. Ο πιτσιρικάς πήρε το μάθημά του πολύ πριν, όταν τον πέταξαν εκτός πανεπιστημίου…