Η πόλη που είναι ξακουστή για την κουζίνα της και σε κάθε γωνιά της βρίσκεις και κάτι σε φαγάδικο είναι αναμφισβήτητα η Θεσσαλονίκη. Σε έναν από τους πιο πολυσύχναστους δρόμους του κέντρου της πόλης, στην Παύλου Μελά, το μάτι σου πέφτει σε μία γλυκιά καντίνα με την μυρωδιά της ζύμης που ψήνεται αλλά και της ζεστής σοκολάτας να σε πείθουν ότι εδώ αξίζει να κάνεις μία στάση. Η «χτιστή» καντίνα με τις ρόδες και τις ριγέ τέντες που ακούει στο όνομα Jerry’s Foodtruck σερβίρει γρήγορα και στο χέρι τους λάτρεις των λιχουδιών: λαχταριστά ντόνατς, σοκολατένια τσουρεκάκια, αφράτα κρουασάν μέχρι και χοτ ντογκ με ζύμη ντόνατ αλλά και πρωτότυπες προτάσεις που δεν βρίσκεις αλλού όπως το Chocoburger και το Chocotoastnut. Δύο καλοί φίλοι από την Θεσσαλονίκη, ο Τάσος Γκουζκούνης (ιδιοκτήτης του Eri’s Donuts, το οποίο είναι κατάστημα αποκλειστικά με ντόνατς και βρίσκεται στην Τσιμισκή) και ο Γιάννης Χρηστίδης είναι οι δημιουργοί της ξεχωριστής καντίνας που άνοιξε ένα χρόνο πριν, τον Νοέμβριο του 2016. Η ονομασία του Jerry’s Foodtruck προέκυψε από ένα μακρινό θείο των δύο ιδιοκτητών με το όνομα Γεράσιμος ο οποίος είχε ανοίξει την δική του καντίνα στην Αμερική. Μετέτρεψαν, λοιπόν το όνομα «Γεράσιμος» στα αγγλικά και σε συνδυασμό με την λέξη καντίνα γεννήθηκε το όνομα της δικής τους καντίνας, Jerry’s Foodtruck. Στα «must» του μαγαζιού είναι το ChocoBurger, το πρώτο γλυκό μπέργκερ από ντόνατ. Για την ακρίβεια είναι ένα χειροποίητο, αφράτο, κομμένο στη μέση ντόνατ που περιέχει ένα επίσης χειροποίητο μπιφτέκι σοκολάτας από κακάο, μπισκότα, γάλα κλπ. Συνήθως σερβίρεται με κρέμα βανίλια και μαρμελάδα φράουλα. «Σε αυτόν τον κωδικό εμπνευστής είναι ο Τάσος. Βγάλαμε πρώτα το strawburger, που είναι μπέργκερ με φράουλες και το μπανάνα μπέργκερ που πήγαν πολύ καλά το καλοκαίρι και θέλανε το κόνσπετ γλυκό μπέργκερ. Πάνω σε αυτό ο Τάσος έχει κάνει μία συνταγή για το σοκολατένιο μπέργκερ. Το μπιφτέκι είναι από μπισκότο, κακάο και σοκολάτα, γίνεται μία μάζα όπως ο κιμάς και στη συνέχεια το πλάθουμε σαν μπιφτέκι. Το συνδυάζουμε με κρέμα βανίλιας και φράουλα, και φαίνεται σαν μαγιονέζα – κέτσαπ. Έχουμε εδώ τρελούς που δημιουργούν ό,τι μπορείς να φανταστείς. Στη Θεσσαλονίκη δεν υπάρχουν όρια. Ενώ είναι γλυκό το μπιφτέκι βάζουν από πάνω και μπουένο και σοκολάτα και φερέρο και τρούφες χρωματιστές και μπισκότα κλπ» μας λέει ένας από τους ιδιοκτήτες αυτής της γλυκιάς καντίνας, Γιάννης Χρηστίδης. Τα πάντα γίνονται παρουσία του πελάτη, δεν έχουν τίποτα έτοιμο οπότε και η όποια μικρή αναμονή σε αποζημιώνει. Τον ρωτάμε πού οφείλεται η επιτυχία αυτού του ιδιότυπου σοκολατένιου μπέργκερ: «Είναι πρωτότυπο, έχει ανοδική πορεία και απήχηση. Είναι και ωραίο σαν άκουσμα “γλυκό μπέργκερ”, και ωραίο οπτικά και όταν θα το δοκιμάσεις είναι νόστιμο, γιατί είναι μπιφτέκι σοκολάτας μέσα σε ντόνατ. Συνδυάζουμε γλυκές γεύσεις και πρώτης ποιότητας, δεν έχουμε κάτι να μπαγιατεύει, το παίρνεις φρέσκο. Το πουλάμε εδώ και 1,5 μήνα και το ζητάει ο κόσμος. Δεν το βρίσκει κανείς αλλού» μας λέει και συνεχίζει: «Η Θεσσαλονίκη έχει άπειρες επιλογές από φαγητό, προσπαθούμε να μην βάζουμε κάτι που μπορείς να το βρεις αλλού. Δηλαδή pancakes δεν βάλαμε, βάφλες δεν βάλαμε, κρέπες δεν κάναμε. Το 85% από αυτά που δημιουργούμε τα βρίσκεις μόνο σε εμάς. Ακόμα και το χοτ ντογκ είναι λουκάνικο μέσα σε ζύμη ντόνατ». Ο Γιάννης Χρηστίδης μας συστήνει και το ολοκαίνουριο «Chocotoastnut». «Έχουμε τώρα και το chocotoastnut. Είναι δύο ντόνατς μαζί τα οποία κόβονται μπαίνει πραλίνα στη μέση πατιούνται στην τοστιέρα και μετά τα βάζουμε το ένα από το άλλο και προσθέτουμε άχνη». Όσο για τις τιμές: «Μπορείς να πάρει με 1 ευρώ το ντόναντ σου. Έχει και τα κομπλέ πακέτα με 5 ευρώ. Ο μέσος όρος κυμαίνεται από 2-3 ευρώ. Τα μπέργκερ κυμαίνονται 3-3,5 ευρώ και το chocotoastnut έχει 3 ευρώ αλλά δεν αντέχεις να φας δύο». Η αγάπη του κόσμου για το νόστιμο και το ιδιαίτερο έχουν κάνει το μαγαζί επιτυχημένο. «Ο κόσμος θέλει πολύ το γλυκό, θέλει την υπερβολή. Είναι εντυπωσιακό τι αντοχές έχουν οι πελάτες μας. Αλλά να ξέρεις στη Θεσσαλονίκη τιμωρούν πάρα πολύ εύκολα. Εάν το πουλήσεις κάπως και το πλασάρεις αλλιώς τιμωρείσαι. Οι πελάτες είναι πάρα πολύ απαιτητικοί». Για το Jerry’s Foodtruck εκκρεμούν σχέδια επέκτασης σε Αθήνα και Κύπρο αλλά κι ένα δεύτερο μαγαζί στη Θεσσαλονίκη, την οποία οι ιδιοκτήτες δεν αλλάζουν με τίποτα. «Θέλουμε να επεκταθούμε και να μεγαλώσουμε αρκετά, αλλά δεν την αφήνουμε την Θεσσαλονίκη ποτέ, δεν πάμε πουθενά αλλού για να ζήσουμε».