Βερολίνο, Μόναχο, Αμβούργο είναι από τους πιο δημοφιλείς ταξιδιωτικούς προορισμούς της Γερμανίας, οι οποίοι κάθε χρόνο υποδέχονται εκατομμύρια τουρίστες. Ωστόσο, δεν είναι οι μοναδικές πόλεις που αξίζουν την προσοχή σου και μια επίσκεψη σε αυτές.

Στη Γερμανία θα βρεις πολλά μέρη εξίσου υπέροχα, με μοναδική αρχιτεκτονική, πλούσια πολιτιστική κληρονομιά, φυσική ομορφιά και ιστορία που γοητεύουν τον επισκέπτη. Πόλεις που ειδικά αυτή την εποχή αξίζει να τις επισκεφτείς, αφήνοντας για άλλη φορά ένα ταξίδι στους συνήθεις προορισμούς της χώρας.

Νυρεμβέργη

Νυρεμβέργη

Έχει συνδεθεί με την ιστορική Δίκη, όπου καταδικάστηκαν οι ηγέτες του ναζιστικού καθεστώτος για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Μάλιστα, η Αίθουσα 600, όπου έλαβε χώρα η Δίκη της Νυρεμβέργης, είναι ανοικτή για το κοινό και μπορείτε να την επισκεφτείτε. Ωστόσο, έχει συνδεθεί και με τους ίδιους τους Ναζί, αφού ο Χίτλερ ονόμασε τη Νυρεμβέργη «πόλη των Συνεδρίων των Ναζί» το 1933. Οπότε καταλαβαίνετε ότι η πόλη αυτή – πέρα από την αρχιτεκτονική της ομορφιά και τα εντυπωσιακά αξιοθέατα – είναι και ένα ταξίδι στο σκοτεινό της παρελθόν και στις μαύρες σελίδες της γερμανικής ιστορίας. Γενικά, η Νυρεμβέργη είναι ένας προορισμός που αξίζει να τον ανακαλύψεις από κοντά.

Ρότενμπουργκ

Γερμανία

Αν ψάχνετε έναν ευρωπαϊκό προορισμό για τα Χριστούγεννα, μην το σκέφτεστε. Στο Ρότενμπουργκ θα ζήσετε τη μαγεία των γιορτών σε όλο της το μεγαλείο. Εξάλλου, η μικρή αυτή γερμανική πόλη είναι παραμυθένια και δεν είναι υπερβολή αυτό που σας λέμε. Μια βόλτα στα σοκάκια της παλιάς πόλης με τα καλοδιατηρημένα μεσαιωνικά κτίρια θα σας πείσει, ενώ δεν είναι τυχαίο πως πολλές ταινίες έχουν γυριστεί εκεί με πιο πρόσφατη την κινηματογραφική μεταφορά του βιβλίου «Ο Χάρι Πότερ και οι Κλήροι του Θανάτου». Το Ρότενμπουργκ βρίσκεται στη βόρεια Βαυαρία και απέχει περίπου 85 χιλιόμετρα από τη Νυρεμβέργη, ενώ αποτελεί τμήμα της λεγόμενης γερμανικής Ρομαντικής Οδού, μιας γραφικής διαδρομής που εκτείνεται από το Würzburg στο Füssen και συνδέει πολλές γοητευτικές πόλεις και χωριά κατά μήκος της διαδρομής.

Σβερίν

Γερμανία

Με ένα εντυπωσιακό κάστρο, λίμνες και ένα καλοδιατηρημένο ιστορικό κέντρο, το Σβερίν εντυπωσιάζει τον επισκέπτη με τη γραφικότητά του. Η πρωτεύουσα -και δεύτερη μεγαλύτερη πόλη- του κρατιδίου του Μεκλεμβούργου-Δυτικής Πομερανίας είναι επίσης η παλιότερη και ιστορικότερη πόλη του κρατιδίου. Αξίζει να επισκεφθεί κανείς το γοτθικό Καθεδρικό Ναό και τις πλατείες Άλτερ Γκάρτεν και Ράταουσπλατς, όπου βρίσκεται και το γοτθικό Δημαρχείο. Η μεγαλύτερη από τις λίμνες, η Σβέριν Ζέε φιλοξενεί το σύμβολο της πόλης, το αναγεννησιακό κάστρο Σβέρινερ Σλος, που σήμερα στεγάζει το τοπικό κοινοβούλιο.

Βαϊμάρη

Γερμανία

Η πόλη είναι γεμάτη ιστορικά κτίρια από τον 17ο και 18ο αιώνα και ατμοσφαιρικά σοκάκια ιδανικά για βόλτες και περιπλάνηση. Μάλιστα, αρκετές τοποθεσίες της βρίσκονται στον κατάλογο με τα μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO κυρίως λόγω της πολιτιστικά ιστορικής σημασίας των κτιρίων και πάρκων της από την εποχή της άνθησης του κλασικισμού της Βαϊμάρης, όπως και στο ρόλο της πόλης ως πνευματικό κέντρο στα τέλη του 18ου και στις αρχές του 19ου αιώνα.

Τριρ

Γερμανία

Η αρχαιότερη πόλη της Γερμανίας που ιδρύθηκε από τους Κέλτες τον 4ο αιώνα π.Χ., είναι σίγουρο πως θα σας εντυπωσιάσει. Βρίσκεται στον κατάλογο των Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, χάρη στα ρωμαϊκά και μεσαιωνικά της κτίρια, όπως ο καθεδρικός ναός του Αγίου Πέτρου και η εκκλησία της Παναγίας, ενώ την αποκαλούν και η «Ρώμη του Βορρά» λόγω του ρωμαϊκού παρελθόντος της. Η Τρίερ βρίσκεται πολύ κοντά στο κρατίδιο του Λουξεμβούργου, ενώ αποτελεί και τη γενέτειρα του Καλρ Μαρξ, ο οποίος πέρασε τα πρώτα χρόνια της ζωής του σε ένα υπέροχο, μπαρόκ σπίτι που βρίσκεται στην οδό Brückengasse 10 και σήμερα έχει μετατραπεί σε μουσείο με πολλά διαδραστικά εκθέματα.